ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Θετική εξέλιξη για τα πορτοκάλια στην Αργολίδα - Παραμένουν σε καθεστώς συνδεδεμένης ενίσχυσης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:09:00 μ.μ. | | |
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των παραγωγών εσπεριδοειδών, των χυμοποιών και των συνεταιριστών, στο αίτημά τους, να παραμείνει η συνδεδεμένη ενίσχυση για τα πορτοκάλια και κατά τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2021 - 2027.

Μετά από σύσκεψη με παραγωγούς και φορείς από την Αργολίδα και την Λακωνία, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Ε. Νίκας έκανε γραπτή παρέμβαση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, με τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα να παραμείνει η συγκεκριμένη ενίσχυση και στη νέα ΚΑΠ.

Ακολούθησε τηλεδιάσκεψη για το θέμα, με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στύλιο, στην οποία από πλευράς Περιφέρειας, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος και από τη Λακωνία, εκτός από εμένα και ο αρμόδιος για αγροτικά θέματα, Αντιπεριφερειάρχης Νίκωνας Τζινιέρης.

"Η σημερινή απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ για τη διατήρηση της ενίσχυσης, είναι μια εξέλιξη που δικαιώνει την προσπάθεια όλων μας - Περιφέρειας, Βουλευτών, Επιμελητηρίων, Παραγωγών, Χυμοποιών και Συνεταιριστών - και ταυτόχρονα ένα πολύ καλό νέο για τον τόπο μας, αφού η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει το 70% της παραγωγής εσπεριδοειδών, το 70% των συσκευαστηρίων και το 100% των χυμοποιείων" δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ