ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Ακόμα ένας θάνατος θαλάσσιας χελώνας σε παραλία της Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:32:00 μ.μ. | | | | |
Ακόμα ένας θάνατος θαλάσσιας χελώνας σε παραλία της Αργολίδας
Μια ακόμα θαλάσσια χελώνα ξεψύχησε σε παραλία της Αργολίδας.

Στην παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021 άφησε την τελευταία της πνοή μια ακόμα θαλάσσια χελώνα.

Στη διάρκεια κάθε έτους, σε διάφορες ακτές της Ελλάδας, ξεβράζονται περί τις 500 νεκρές καρέτα καρέτα, αριθμός αρκετά υψηλός, για ένα απειλούμενο είδος, με πληθυσμό περίπου 20.000 σε όλη τη Μεσόγειο, είναι δύσκολο, όμως, να συμπεράνει κανείς ποια ρεύματα τις έβγαλαν εκεί που ξεβράστηκαν.
Εδώ και χρόνια, παρατηρείται η γενοκτονία του είδους της θαλάσσιας χελώνας, χωρίς να έχει διευκρινιστεί με σαφήνεια ούτε ποιά είναι η αιτία των θανάτων, ούτε ποιά είναι η λύση για να αμβλυνθεί το πρόβλημα, το οποίο δεν συναντάται - προφανώς- μόνο στον Αργολικό Κόλπο.

Γενικότερα, οι απειλές που αντιμετωπίζουν οι καρέτα καρέτα στις ελληνικές θάλασσες σχετίζονται με την οικολογική υποβάθμιση των οικοσυστημάτων που τις φιλοξενούν, την κλιματική αλλαγή, τραυματισμούς από ταχύπλοα, παγίδευση σε αλιευτικά εργαλεία -μπλέκονται σε δίχτυα και παραγάδια και τρώνε τα αγκίστρια- και σε κάποιες περιπτώσεις ηθελημένη θανάτωση, αν και τα τελευταία χρόνια με τις καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίηση των ψαράδων τέτοια περιστατικά έχουν περιοριστεί σημαντικά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ