ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Τι αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της PLEPI LAND DEVELOPMENT Νίκος Καλογιάννης για την μεγάλη επένδυση στην Ερμιονίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:09:00 μ.μ. | |
Τι αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της PLEPI LAND DEVELOPMENT Νίκος Καλογιάννης για την μεγάλη επένδυση στην Ερμιονίδα
Η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων ενέκρινε σήμερα 29 Δεκεμβρίου 2021 τέσσερα νέα επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 436 εκατομμυρίων ευρώ, που αναμένεται να δημιουργήσουν 550 νέες θέσεις εργασίας.


Το ένα εξ αυτών αφορά την δημιουργία τουριστικού φορέα – ξενοδοχειακή μονάδα με υποστηρικτικές υποδομές, παραθεριστικές κατοικίες, χώρους τέχνης και πολιτισμού, αναψυχής, άθλησης καθώς και μαρίνα σκαφών» της εταιρίας PLEPI LAND DEVELOPMENT LTD.

Η επενδυτική πρόταση αφορά στη δημιουργία ενός πρότυπου τουριστικού φορέα που θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακό συγκρότημα 164 δωματίων, spa, συνεδριακό χώρο, εστιατόρια, μπαρ, προπονητικό κέντρο, μαρίνα 40 θέσεων και δύο ζώνες παραθεριστικών κατοικιών με συνολικά 229 κατοικίες στην περιοχή της Ερμιόνης, στην Αργολίδα. Το συγκρότημα θα αναπτυχθεί σε παραθαλάσσια έκταση 305 στρεμμάτων (βλέπε παρακάτω ) στην περιοχή Πλέπι της Κοινότητας Θερμησίας του Δήμου Ερμιονίδας. Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 119 εκατ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 191 εποχικές θέσεις εργασίας μόνιμου χαρακτήρα.
Ο διευθύνων σύμβουλος της PLEPI LAND DEVELOPMENT LTD κύριος Νίκος Καλογιάννης μας δήλωσε:

"Είμαι ευτυχής που ένα τόσο μεγάλο έργο για την Αργολίδα και την Ερμιονίδα έφτασε στην τελική έγκρισή του.

Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που εργάστηκαν για την υλοποίηση της μελέτης και τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κύριο Ι. Γεωργόπουλο που μας συμπαραστάθηκε να ξεπεραστούν διάφορα εμπόδια.

Δυο μεγάλα διεθνή επενδυτικά σχήματα καθώς και μεγάλη Ελληνική κατασκευαστική εταιρία έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για το έργο.

Θα ήθελα να τονίσω ότι για μία ακόμα φορά σκοτεινοί κύκλοι προσπάθησαν να εμποδίσουν το έργο, χωρίς ευτυχώς επιτυχία, και τώρα έφτασε η ώρα να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης για τις παρανομίες που διέπραξαν."

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ