ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Αναφορά Γκιόλα στη βουλή για τα ΕΛΤΑ Ερμιονίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:10:00 μ.μ. | | | |
Αναφορά Γκιόλα στη βουλή για τα ΕΛΤΑ Ερμιονίδας
Αναφορά προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη κατέθεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας σχετικά με την προβληματική κατάσταση που έχουν περιέλθει τα καταστήματα των ΕΛΤΑ στην Ερμιονίδα, ύστερα από επιστολή -κραυγή αγωνίας, του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Ιωάννη Γεωργόπουλου.

Συγκεκριμένα, η συνεχιζόμενη υποστελέχωση των καταστημάτων σε Κρανίδι και Ερμιόνη καθιστά δυσχερή την εξυπηρέτηση των επαγγελματιών και των πολιτών δημιουργώντας έντονο κλίμα δυσφορίας αφού οι συναλλαγές πλέον είναι προβληματικές.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καυτηριάζει την αδιαφορία της Κυβέρνησης ως προς την εξεύρεση λύσης και ζητά να ενισχυθούν τα καταστήματα με προσωπικό ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν απρόσκοπτα προς όφελος μιας περιοχής που διακρίνεται στον τουριστικό τομέα, στην πρωτογενή παραγωγή αλλά και σε πλήθος επαγγελμάτων παροχής υπηρεσιών.


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον Υπουργό

Ψηφιακής Διακυβέρνησης

κ. Κυριάκο Πιερρακάκη

Θέμα: «Να μην αποδυναμωθούν τα καταστήματα των ΕΛΤΑ στην Ερμιονίδα»

Με την παρούσα αναφορά μου, σας κοινοποιώ την με αρ.πρωτ. 9168/1-12-2021 επιστολή του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Ιωάννη Γεωργόπουλου.

Με την ως άνω επιστολή γίνεται γνωστή η δυσάρεστη εξέλιξη με το θέμα της υποστελέχωσης των καταστημάτων των ΕΛΤΑ σε Κρανίδι και Ερμιόνη, κάτι που προκαλεί τεράστια προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών της περιοχής.

Σε προηγούμενη από 12-2- 2021 επιστολή μου προς τον Πρόεδρο του ΔΣ των ΕΛΤΑ κ. Γριβέα είχα τονίσει και επισημάνει τους ιδιαίτερα σοβαρούς λόγους για τους οποίους θα έπρεπε να δρομολογηθεί η ενίσχυση σε προσωπικό των δύο καταστημάτων, με βασικότερο την εξυπηρέτηση μιας αρκετά μεγάλης περιοχής με έντονη δράση στον τουριστικό και τον αγροτοπαραγωγικό τομέα. Δυστυχώς οι εξελίξεις, δείχνουν πως στις αποφάσεις της Κυβέρνησης ως προς τη μελλοντική λειτουργία των ΕΛΤΑ, δεν λαμβάνονται υπ’ όψη οι ανάγκες των πολιτών αλλά ούτε και τα αιτήματα των Δημάρχων.


Μεγάλη μερίδα των κατοίκων της Ερμιονίδας απασχολούνται στον τουριστικό τομέα, αφού η περιοχή αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας. Επιπροσθέτως, τόσο αυτοί όσο και οι λοιποί επαγγελματίες, οι αγρότες και οι παραγωγοί αναμένουν με αγωνία, έστω και την τελευταία στιγμή, να ενισχυθούν τα δύο καταστήματα των ΕΛΤΑ σε Κρανίδι και Ερμιόνη με ανθρώπινο δυναμικό για να συνεχίσει απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα η λειτουργία τους.

Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωσή μας επί του εν λόγω θέματος.

Συν:(1) Η από 01/12/2021 επιστολή

Αθήνα, 3 Δεκεμβρίου 2021

Ο καταθέτων βουλευτής

Γκιόλας Ιωάννης

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ κ. ΙΩΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Θέμα: Υποστελέχωση Καταστήματος ΕΛΤΑ Κρανιδίου

Σχετ. :936/12-2-2021 έγγραφό μας

Κύριοι,

Σε συνέχεια του ανωτέρου σχετικού αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος, σας ενημερώνουμε ότι οι πληροφορίες που λαμβάνουμε σχετικά με την λειτουργία του καταστήματος ΕΛΤΑ Κρανιδίου και της εξυπηρέτησης του κοινού, δυστυχώς είναι δυσάρεστες.

Ελπίζαμε στην κατανόηση του προβλήματος και την δρομολόγηση των διαδικασιών για την επίλυσή του. Αντ’ αυτού, σήμερα ενημερωθήκαμε ότι έγινε διακοπή σύμβασης έργου, ενός υπαλλήλους του καταστήματος Κρανιδίου, με αποτέλεσμα το έργο της Υπηρεσίας να γίνεται ακόμη πιο υποβαθμισμένο. Όπως γίνεται αντιληπτό, η κατάσταση στα ΕΛΤΑ, Κρανιδίου και Ερμιόνης του Δήμου Ερμιονίδας, προκαλεί μεγάλα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας για την οριστική επίλυση του εν λόγω προβλήματος, ‘ετσι ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση και όχι να γίνεται χειρότερη.

Ο Δήμαρχος
Ιωάννης Γεωργόπουλος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ