ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Περιοδεία Χαρίτση - Γκιόλα σε επιχειρήσεις της Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:28:00 μ.μ. | | | | |
Περιοδεία Χαρίτση - Γκιόλα σε επιχειρήσεις της Αργολίδας
Στην Αργολίδα περιόδευσε την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου ο τομεάρχης Ανάπτυξης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος μαζί με τον βουλευτή του νομού Γιάννη Γκιόλα και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αργολίδας, Τ. Παπαϊωάννου Συντονιστή Νομαρχιακής και Α. Χατζοπούλου, συναντήθηκαν με φορείς της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας της περιοχής μας.


Δείτε το πλήρες πρόγραμμα της περιοδείας και των συναντήσεων:
Η 1 η επίσκεψη έγινε στο εργοστάσιο ALFA MACHINE Κούρτογλου όπου έγινε συνάντηση με τον επιχειρηματία κ. Κούρτογλου και τους εργαζόμενους. Πρόκειται για μια υπερσύγχρονη επιχείρηση, κατασκευής και εμπορίας μηχανημάτων συσκευασίας κατά παραγγελία, με 35 χρόνια συνεχούς εξέλιξης, ηγέτιδα πλέον στο χώρο κατασκευής μηχανημάτων και με εξαγωγική δραστηριότητα.
Η 2η επίσκεψη έγινε στην βιοτεχνία αρτοσκευασμάτων ULIS στο ´Αργος.
Εδώ παράγεται έτοιμη κατεψυγμένη πίτσα ,πίτες, τυρόπιτες, κρουασάν με σύγχρονα μηχανήματα, ποιοτικές πρώτες ύλες, καινοτόμες ιδέες και συνταγές. Στο τιμόνι η Θεοδοσία Ουλή με μια εξαιρετική γυναικεία ομάδα παρασκευαστριών, σε μια δύσκολη εποχή που αναζητείται η ποιότητα σε συνδυασμό με το λογικό κόστος.
Η 3η επίσκεψη που ακολούθησε έγινε στο εργοστάσιο Σ. Ρόκιζας ΑΒΕΕ που συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας μας και παρέχει υπηρεσίες ανακύκλωσης των βιομηχανικών απορριμμάτων, πολυαιθυλενίου και πολυπροπυλενίου, μετατρέποντας τα σε πρώτες ύλες υψηλής προστιθέμενης αξίας που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν από τις βιομηχανίες συμμετέχοντας ενεργά στην υλοποίηση της κυκλικής οικονομίας.
Ακολούθησε περίπατος στο εμπορικό ο κέντρο Ναυπλίου ,κουβέντα με εργαζόμενους και επιχειρηματίες.
Το μεσημέρι επακολούθησε σύσκεψη στα γραφεία της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών- Επαγγελματιών- Εμπόρων Αργολίδας, που διοργανώθηκε από τον πρόεδρο Τάκη Μακρή όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι και επαγγελματίες των Συλλόγων Εμπόρων, καταστημάτων εστίασης, υδραυλικών, οδηγών ταξί. Αναπτύχθηκε γόνιμος και εποικοδομητικός , ανοικτός διάλογος , όπου τοποθετήθηκαν ο πρόεδρος της ΟΒΕΕ και οι βουλευτές Α. Χαρίτσης και Γ. Γκιόλας και όλοι οι παριστάμενοι.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ακολούθησε περίπατος -περιοδεία σε εμπορικούς δρόμους της πόλης του Άργους .
Ακολούθησε Συνέντευξη Τύπου στο Επιμελητήριο Αργολίδας και σύσκεψη εργασίας στα γραφεία του Επιμελητηρίου Αργολίδας που διοργανώθηκε από τον πρόεδρο κ. Φώτη Δαμούλο και έγινε το καλωσόρισμα. οι βουλευτές Α.Χαρίτσης και Γ. Γκιόλας έλαβαν το λόγο, υπήρξαν τοποθετήσεις των εκπροσώπων Φορέων, του προέδρου του εργατικού κέντρου ´Αργους κ. φ. Κολεβέντη, μέλους του Δ.Σ του Συλλόγου Εμπόρων , των υδραυλικών και των επισκευαστών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών .Ο διάλογος ήταν διεξοδικός, ειλικρινής και περιστράφηκε σε ειδικά θέματα επιχειρηματικότητας και κυρίως της μικρομεσαίας καθώς και ειδικά προβλήματα της περιοχής. Από τους βουλευτές επισημάνθηκε η δυσχερής οικονομική και υγειονομική κατάσταση που επιδεινώνεται διαρκώς, με ορατό πλέον το φόβο κλεισίματος πολλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η αδυναμία τραπεζικών δανειοδοτήσεων, λόγω των αυστηρών κριτηρίων , που αποκλείουν το 95% των ΜΜΕ, αλλά και ο πλήρης αποκλεισμός τους από τις επιδοτήσεις του Ταμείου Ενίσχυσης και Ανθεκτικότητας, οι πόροι του οποίου κατ’ επιλογή της Κυβέρνησης στρέφονται αποκλειστικά στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ