ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Πρόεδρος εκλέχθηκε στο Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ο Φώτης Δαμούλος

Πρόεδρος εκλέχθηκε στο Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ο Φώτης Δαμούλος
Στην 9η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, στην έδρα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, εκλέχθηκε ομόφωνα νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος.


Ο νέος Πρόεδρος κ. Φώτης Δαμούλος αφού ευχαρίστησε τα μέλη του ΠΕΣΠ για την τιμή που του έκαναν, δήλωσε ότι «είναι υπέρμαχος της συλλογικότητας αλλά των εναλλαγών σε θέσεις και αξιώματα και ότι σκοπός του είναι να συνεχίσει το έργο των προηγούμενων συναδέλφων του με απώτερο στόχο να αναδειχθεί το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο σ’ ένα πραγματικό εργαλείο επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης, με παρεμβάσεις, προτάσεις, συνέργειες και συνεργασίες προς όφελος της επιχειρηματικότητας της Πελοποννήσου».

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

-Η πορεία Υφιστάμενου ΠΕΠ Πελοποννήσου.
-Η συνεργασία με Περιφέρεια για προγραμματισμό Εκθέσεων και Δράσεων προβολής .
-Η πλατφόρμα “Μηχανισμός Έγκαιρης προειδοποίησης”.
-Οι αρμοδιότητες των Επιμελητηρίων – Απαραίτητες ενέργειες .

-Προς διερεύνηση η ένταξη των Επιμελητηρίων στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων.

-Ενημέρωση για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ICCEE που αφορά τις επιχειρήσεις της ψυχρής εφοδιαστικής αλυσίδας.

-Συζήτηση για υλοποίηση σχεδίου δημιουργίας Διαχειριστικής των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου Φώτης Δαμούλος (Αργολίδας), Ευάγγελος Ξυγκώρος (Μεσσηνίας), Παναγιώτης Λουζιώτης (Κορινθίας),βΙωάννης Παναρίτης (Λακωνίας), Ιωάννης Τρουπής (Αρκαδίας), τα μέλη του ΠΕΣΠ Παύλος Κρανιώτης (Μεσσηνίας), ο Σωτήρης Μουρίκης (Κορινθίας), ο κ. Γιάννης Μπουρτζουκλής (Αρκαδίας) και ο Εκπρόσωπος της ΟΣΥΕ Καλλικράτης Γιαννιός.

Ακόμη, μέσω τηλεδιάσκεψης έκανε παρέμβαση ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου και συμμετείχε η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Άννα Καλογεροπούλου.

«Στη συνεδρίαση υπήρξε ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ της Διοίκησης του ΠΕΣΠ, της Περιφέρειας και της ΚΕΕΕ και αφού ιεραρχήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, αποφασίστηκε να ξεκινήσουν άμεσα συντονισμένες ενέργειες προς υλοποίηση αυτών, με στόχο την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην περιφέρεια Πελοποννήσου», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ