ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Γ.Γκιόλας: Δεν είναι πολυτέλεια η παραμονή του μοναδικού Πνευμονολόγου στο Νοσοκομείο Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:29:00 π.μ. | | | |
Γ.Γκιόλας: Δεν ειναι πολυτέλεια η παραμονή του μοναδικού Πνευμονολόγου στο Νοσοκομείο Ναυπλίου
Ένα απρόσμενο «Χριστουγεννιάτικο δώρο» περίμενε τους κατοίκους της Ναυπλίας αλλά και όλου του Νομού Αργολίδας το οποίο όμως δεν σκόρπισε χαρά και αισιοδοξία αλλά κυριολεκτικά πάγωσε και προκάλεσε τεράστια ανησυχία σε όσους το πληροφορήθηκαν.


Η 6η ΥΠΕ με απόφαση του Διοικητή κ. Καρβέλη, απομακρύνει τον μοναδικό πνευμονολόγο που υπάρχει στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου και τον μεταθέτει στην Κόρινθο!

Αυτή η απόφαση, κυριολεκτικά δημιουργεί έντονο προβληματισμό στους πολίτες, σε μια χρονική στιγμή που όλοι περιμένουν να ενισχυθούν τα Νοσοκομεία με ιατρικό προσωπικό και κυρίως στην ειδικότητα του πνευμονολόγου, αφού ο ιατρός αυτός είναι η αιχμή του δόρατος στην αντιμετώπιση της covid-19 και αυτός που μπορεί να διασωληνώνει ασθενείς.

Ο νομός Αργολίδας δυστυχώς βρίσκεται ψηλά –στο κόκκινο- στη λίστα των κρουσμάτων. Λογικό θα ήταν να έρθουν άλλοι δύο πνευμονολόγοι στη Ν.Μ. Ναυπλίου και όχι να μείνει ο νομός χωρίς κανέναν (!) πνευμονολόγο, αφού δεν υπάρχει η ειδικότητα αυτή ούτε στο Νοσοκομείο Άργους.

Η μετάλλαξη της πανδημίας στο επιθετικό και επεκτατικό στέλεχος της Ο (Όμικρον), που κατά τις προβλέψεις των ειδικών επιστημόνων θα ενσκήψει πολλαπλασιαστικά και επιθετικά τις προσεχείς ημέρες και οπωσδήποτε μετά τις γιορτές απαιτεί επαγρύπνηση και προφύλαξη από όλους μας, οπωσδήποτε όμως την επαρκή και απαραίτητη νοσοκομειακή κάλυψη.

Για την Αργολίδα η σχεδιαζόμενη μετακίνηση του πνευμονολόγου θα θέσει σε τεράστιο κίνδυνο την υγεία και τη ζωή πολλών συνανθρώπων μας.

Ευελπιστώντας ότι θα πρυτανεύσει η λογική, πιστεύουμε ότι, όχι μόνο θα ματαιωθεί η μετακίνηση αυτή αλλά θα υπάρξει και ενίσχυση των Ν. Μ. Άργους και Ναυπλίου και με άλλους πνευμονολόγους, έτσι ώστε οι πολίτες να αισθάνονται το ενδιαφέρον της Πολιτείας, τουλάχιστον στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας, η οποία δοκιμάζεται τα τελευταία δύο χρόνια.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ