ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Ποιο βιβλίο εντυπωσίασε τον Δήμαρχο Ναυπλιέων και θέλει να το μεταφράσει στα Ελληνικά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:52:00 μ.μ. | | |
Ποιο βιβλίο εντυπωσίασε τον Δήμαρχο Ναυπλιέων και θέλει να το μεταφράσει στα Ελληνικά
Πριν λίγες ημέρες παρέλαβα με το ταχυδρομείο ένα καλαίσθητο βιβλίο από το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών στη Γερμανική γλώσσα. Πρόκειται για την πρόσφατη έκδοση του 2021 της εργασίας και του αρχείου του αρχιτέκτονα Wulf Schaefer με τίτλο "Baugeschichte von Nauplia" που στα ελληνικά μπορεί να αποδοθεί ως "Ιστορία της Οικοδόμησης και των Κτιρίων του Ναυπλίου".

Ο Wulf Schafer αφιέρωσε μεγάλο μέρος της έρευνάς του στο Ναύπλιο και άφησε ως παρακαταθήκη μια ανεκτίμητη διδακτορική διατριβή και ένα μοναδικό αρχείο για την πόλη μας.
 
Η πρόσφατη έκδοση ίσως αποτελεί μια από τις σημαντικές εκδόσεις για την ανάδειξη της ιστορίας της πόλης μας τα τελευταία χρόνια.

Ο πλούτος των πληροφοριών, των σχεδίων και των φωτογραφιών πρέπει να γίνει κτήμα όλων μας.
Επειδή η έκδοση είναι στα γερμανικά, θα προβώ άμεσα σε συνεννόηση με το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών ώστε ο Δήμος Ναυπλιέων να αναλάβει το κόστος μετάφρασης του έργου και της έκδοσής του στα ελληνικά.
 
Με γνώμονα την διάσωση και προβολή της πολιτιστικής ιστορίας του Ναυπλίου και με επίγνωση της κληρονομιάς μας, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε σύντομα η έκδοση αυτή να είναι προσβάσιμη σε όλους τους δημότες μας αλλά και όλους τους Έλληνες.

Δημήτρης Κωστούρος
Δημαρχος Ναυπλιέων
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ