ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Σε εξέλιξη οι εκλογές του ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:56:00 π.μ. | | | |
Σε εξέλιξη οι εκλογές του ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ στην Αργολίδα
Στις 7 το πρωί της Κυριακής άνοιξαν και στην Αργολίδα οι κάλπες για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής. 
Στο εκλογικό κέντρο του Ναυπλίου στο ΔΑΚ σχηματίστηκε ουρά από νωρίς χωρίς να εχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα προβλήματα ενώ δεν έλειψαν τα παράπονα για την αργή διαδικασία.
Τα εκλογικά κέντρα στην Αργολίδα:

431 ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ Παλαιό Δημαρχείο ΚΕΠ Δημοτικό Κατάστημα Αγίας Τριάδας Αγ Τριάδα
432 ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ Αθλητική αίθουσα σε ΔΑΚ Ναυπλίου (είσοδ. από Ηρακλέους) 
433 ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ ΚΕΠ Τολού ή Δρεπάνου Δρέπανο Ναυπλίας
434 ΔΗΜΟΣ ΆΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ Εργατικό Κέντρο Άργους Περούκα 14 Άργος
435 ΔΗΜΟΣ ΆΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ Εργατικό Κέντρο Άργους Περούκα 14 Άργος
436 ΔΗΜΟΣ ΆΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου Κεντρ.Πλατεία Ν. Κίου
437 ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ Πνευματικό Κέντρο Αγίου Βασιλείου Λυγουριό
438 ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ Γυμνάσιο Κρανιδίου Κρανίδι
Έμπειρα στελέχη της Αργολίδας εκτιμούν ότι θα υπάρξει μεγάλη προσέλευση ψηφοφόρων κατά την διάρκεια της ημέρας ενώ οι πιο αισιόδοξοι πιθανολογούν να ξεπεράσει τις προσδοκίες και να είναι μεγαλύτερος ο αριθμός και από το ‘17. 
Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για συμμετοχή που θα ξεπεράσει πανελλαδικά ίσως τις 250 χιλιάδες, ενδεχομένως προσεγγίσει και τις 300 χιλιάδες. Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του 2017 είχαν λάβει μέρος σχεδόν 220 χιλιάδες άνθρωποι. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού κλείσουν στις 7 το απόγευμα οι κάλπες, μετά τις 21:30 θα βγουν τα πρώτα αποτελέσματα από την εταιρία. Αναμένεται να είναι τα πρώτα ποσοστά περίπου στο 15%.
Πως και που ψηφίζουν οι πολίτες

Οι ψηφοφόροι, θα πρέπει να έχουν μαζί την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο τους. Παράλληλα, όσοι δεν είναι φίλοι ή μέλη του κόμματος -αποτελεί βασική προϋπόθεση για να μπορούν να ψηφίσουν - καλούνται για να αποφευχθεί ο συνωστισμός να έχουν εκτυπώσει το σχετικό έγγραφο και να έχουν συμπληρώσει τα στοιχεία τους. Όσον αφορά τα υγειονομικά μέτρα, οι πολίτες θα πρέπει να φορούν μάσκα όσο βρίσκονται στο εκλογικό κέντρο. Θα μπαίνει ένας ένας για να ψηφίσουν. 
Επισημαίνεται ότι για την κάλυψη των εξόδων της εκλογικών διαδικασιών υποχρεωτικά όλοι οι ψηφοφόροι καταθέτουν το ποσό των 3 ευρώ (αύριο μόνο) το οποίο εισπράττεται από τον γραμματέα της Εφορευτικής Επιτροπής. Στο τέλος της διαδικασίας παραλαμβάνεται το συνολικό ποσό από τον πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής του αντίστοιχου εκλογικού τμήματος, υπογράφουν το σχετικό έντυπο παράδοσης-παραλαβής και το ποσό αυτό ο πρόεδρος το καταθέτει την Δευτέρα, 6/12, σε τραπεζικό λογαριασμό που θα του γνωστοποιηθεί από τον γενικό διευθυντή του Κινήματος Αλλαγής.
Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν

Όσοι είναι γεννηθέντες έως 31/12/2004 είναι εγγεγραμμένοι στους Εθνικούς Εκλογικούς Καταλόγους και ο χειριστής του tablet πληκτρολογώντας τα στοιχεία ταυτοποίησης που απαιτεί το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών αναζητά τον εκλογικό αριθμό με τον οποίο και πιστοποιείται ο ψηφοφόρος. Για την ταυτοποίησή του μπορούν να χρησιμοποιηθούν αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Όσοι είναι γεννηθέντες το 2005 (είναι δηλαδή 16 ετών) για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου θα πρέπει εκτός από την ταυτότητα και την αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν υποχρεωτικά και εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ.
Οι πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, εκτός από το έντυπο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο) θα πρέπει απαραίτητα εκτός από τη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν και πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ. Οι αλλοδαποί που μένουν στη χώρα μας υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν διαβατήριο, άδεια παραμονής σε ισχύ στη χώρα μας, πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη του Κινήματος να καταθέσουν αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου του Κινήματος.
Και οι πολίτες που ζουν στο εξωτερικό μπορούν να ψηφίσουν σε ΗΠΑ, Ε.Ε, Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία. Επισημαίνεται ότι στα εκλογικά κέντρα του Απόδημου δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, οι οποίοι θα πιστοποιούνται με την ίδια διαδικασία που θα γίνεται η πιστοποίηση στα εκλογικά τμήματα του εσωτερικού και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη ή φίλοι θα καταθέτουν συμπληρωμένη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου.
Τα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού θα λειτουργήσουν με τον εξής τρόπο:

Αυστραλία: Από τις 10:00 έως 19:00 τοπική ώρα Κύπρος: από 9:00 έως 19:00 τοπική ώρα Ευρωπαϊκή Ένωση από 9:00 έως 17:00 τοπική ώρα Αγγλία από 12:00 έως 18:00 τοπική ώρα ΗΠΑ από 9:00 έως 16:00 Καναδάς: Μόντρεαλ από 9:00 έως 15:00 και Τορόντο 9:00 έως 14:00 τοπική ώρα
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ