ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Στις ουρές για test η Ελλάδα αναστενάζει - Αλαλούμ με τις νέες οδηγίες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:50:00 μ.μ. | | |
Στις ουρές για test η Ελλάδα αναστενάζει - Αλαλούμ με τις νέες οδηγίες
Με τις ουρές για ένα δωρεάν μοριακό ή rapid test κάθε μέρα να είναι ατελείωτες και τον κυκλώνα «Όμικρον» να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του, η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας αλλάζουν κάθε μέρα τις οδηγίες προς τους πολίτες δημιουργώντας ένα επιτελικό μπάχαλο για ακόμη μια φορά.


Χιλιάδες πολίτες ανά την Ελλάδα συρρέουν κάθε μέρα στα σημεία που προσφέρουν δωρεάν PCR ώστε να αποφύγουν να πληρώσουν. Άνθρωποι που έχουν ήδη τα πρώτα συμπτώματα, ρισκάροντας την επιδείνωση της υγείας τους αλλά και την πιθανότητα να μεταδώσουν και σε άλλο κόσμο τον κορωνοϊό, στήνονται στην ουρά για ένα μοριακό τεστ ώστε να αποκτήσουν την βεβαίωση νόσησης καθώς από τις αρχές Δεκεμβρίου το ίδιο το κράτος επέβαλε την αναγκαιότητα διεξαγωγής PCR τεστ για να αποκτήσει κάποιος μη εμβολιασμένος το πιστοποιητικό νόσησης. 

Τεράστια ταλαιπωρία όχι μόνο για τους ήδη νοσούντες αλλά και για όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα τις προηγούμενες ημέρες και θέλουν να διεξάγουν έναν προληπτικό έλεγχο.

Η αναμονή στις ουρές μπορεί να διαρκέσει έως και 4 ώρες, ενώ το κόστος για ένα τεστ σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο ξεκινούν από 40 ευρώ. Παράλληλα αν κάποιος δεν θέλει να περιμένει σε ουρά ακόμη και σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, μια επίσκεψη κατ’οικον δειγματοληψία μπορεί να κοστίσει από 80 ευρώ και πάνω. Αναλογιστείτε λοιπόν τι σημαίνει αυτό για μία τετραμελής οικογένεια.

Την ίδια ώρα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής έδωσαν νέες οδηγίες, χωρίς να δώσουν καμία ουσιαστική λύση. Για την ακρίβεια προέτρεψαν όσους εμβολιασμένους έχουν θετικό rapid test να μην προχωρήσουν σε μοριακό και να μην περιμένουν στις ουρές.«Δεν χρειάζεται μοριακό τεστ μετά από ένα θετικό rapid test. Επειδή αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά κρούσματα και μεγάλη ταλαιπωρία και κόσμος είναι καλύτερα με το rapid test να μείνουμε στο σπίτι έχουμε και να μην πάμε για pcr. Είναι πολύς ο κόσμος, πολύ μεγάλη η αναμονή, πολύ μεγάλη η ταλαιπωρία. Είναι σημαντικό να είμαστε καλύτερα στο σπίτι», δήλωσε η Μίνα Γκάγκα.

Από την πλευρά του ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης ξεκαθάρισε ότι τα rapid test εμφανίζουν εξαιρετική αξιοπιστία και πως δεν έχει βρεθεί «έλλειμμα ευαισθησίας απέναντι στην Όμικρον».

Επίσης ανέφερε ότι οι μεταλλάξεις της Όμικρον στην περιοχή που στοχεύει το rapid test είναι δύο «και έχουν παρατηρηθεί και σε άλλα στελέχη χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα ευαισθησίας στην ανίχνευσή τους».

Αντί λοιπόν να αυξήσουν τα κέντρα υγείας, τις δημόσιες δομές που διενεργούν δωρεάν μοριακά τεστ, αντί να επιβάλουν τη μείωση τιμής των PCR σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα θέτοντας ένα πλαφόν που θα ανταποκρίνεται στην τσέπη του μέσου Έλληνα πολίτη, νίπτουν για ακόμη φορά τας χείρας τους και προτείνουν ως λύση τη μη διεξαγωγή μοριακών τεστ.

Τους υπενθυμίζουμε ωστόσο τη δήλωση του πρύτανη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Αθανάσιου Δημόπουλου ο οποίος προειδοποιεί ότι τα rapid test δεν είναι αρκετά ευαίσθητα στον νέο ιό.

«Είναι λιγότερο ευαίσθητα τα rapid test στον εντοπισμό της» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αθανάσιος Δημόπουλος.

Πηγή: newscenter.gr
Φώτο αρχείου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ