ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Ενημερωτική δράση από εθελοντές του WWF στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:52:00 μ.μ. | | | |
Ενημερωτική δράση από εθελοντές του WWF στο Ναύπλιο (βίντεο)
Ενημερωτική εξόρμηση στο Ναύπλιο διοργάνωσε η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς που φέτος συμπληρώνει 30χρόνια δράσης. Το πρωί της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου εθελοντές της οργάνωσης ενημέρωναν τον κόσμο στο Ναύπλιο για την προστασία των αδέσποτων ζώων αλλά και γενικότερα για τις δράσεις του οργανισμού. 

Τριάντα χρόνια σταθερής παρουσίας στην Ελλάδα και 60 χρόνια στον κόσμο συμπληρώνει φέτος το WWF Ελλάς με αδιάκοπη δράση στη χώρα μας για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη του ρόλου της φύσης ως πρωταρχικό παράγοντα βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας.

Από το 1991 έως και σήμερα, το WWF Ελλάς, με την πολύτιμη συμμετοχή και συνεργασία πολιτών, φορέων και οργανώσεων, έχει δώσει πολλούς αγώνες δουλεύοντας αδιάκοπα στο «πεδίο», διεκδικώντας καλύτερους νόμους, καθώς και το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο που να εξασφαλίζει την απαραίτητη προστασία σημαντικών οικοτόπων και ειδών στη χώρα. Όλα αυτά τα χρόνια, η περιβαλλοντική οργάνωση έχει αντιμετωπίσει πολλές περιβαλλοντικές προκλήσεις, ενώ έχει σημειώσει και πολλές νίκες.

Ενδεικτικά παραδείγματα αποτελούν:

→ η πολυετής δουλειά του WWF για τους νησιωτικούς υγρότοπους που οδήγησε στην προστασία τους για πρώτη φορά με προεδρικό διάταγμα (2012),

→ η αδιάλειπτη προστασία της παραλίας των Σεκανίων στη Ζάκυνθο που συνέβαλε στο να φιλοξενηθούν εκεί περισσότερα από 1.500.000 αυγά από χελώνες καρέτα τα τελευταία περίπου 30 χρόνια,

→ η δημιουργία της θαλάσσιας προστατευόμενης περιοχής στη Γυάρο, μέσα από μια πρότυπη συμμετοχική διαδικασία, για την προστασία του θαλάσσιου και παράκτιου οικοσυστήματος και τη διατήρηση ενός από τους πιο σημαντικούς πληθυσμούς Μεσογειακής φώκιας στη Μεσόγειο,

→ η συμβολή του WWF στη δημιουργία του Εθνικού Πάρκου δάσους Δαδιάς - Λευκίμης - Σουφλίου για την ουσιαστική προστασία των μοναδικών αρπακτικών που φιλοξενεί η περιοχή της Θράκης,

→ η συμμετοχή του WWF, το 2009, σε συνεργασία και με άλλες περιβαλλοντικές οργανώσεις, στη δημιουργία πρότασης νόμου για την προστασία της βιοποικιλότητας, που οδήγησε το 2011 στην ψήφιση από τη Βουλή του πρώτου τέτοιου νόμου στην Ελλάδα.

Εκτείνοντας τη δράση του σε συγκεκριμένους άξονες που αφορούν τη φύση και τον άνθρωπο, κατά τη διάρκεια των 30 αυτών χρόνων, το WWFέχει σχεδιάσει και υλοποιήσει συνολικά 240 προγράμματα, 600 επιστημονικές δημοσιεύσεις, αλλά και περισσότερες από 300 νομικές και διοικητικές παρεμβάσεις που αφορούν κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Μερικά από αυτά είναι η κλιματική κρίση και η προώθηση καθαρών μορφών ενέργειας, η βιώσιμη διατροφή, η σπατάλη τροφίμων, η ρύπανση από τα πλαστικά απορρίμματα, η βιώσιμη αλιεία, οι δασικές πυρκαγιές, η προώθηση μιας ολοκληρωμένης διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών στη χώρα, η θεσμική και ουσιαστική προστασία απειλούμενων ειδών, η προώθηση της πράσινης οικονομίας, κ.ά.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους και όσες έχουν βρεθεί δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας μοιραστεί το ίδιο όραμα και τις ίδιες ανησυχίες μαζί μας. Παρότι έχουμε σίγουρα πετύχει κάποιες νίκες όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε ακόμα μπροστά μας τεράστιες περιβαλλοντικές προκλήσεις για τις οποίες είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να παλεύουμε», δήλωσε ο Δημήτρης Καραβέλλας, γενικός διευθυντής του WWF Ελλάς.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυσή του, το WWF Ελλάς δημιούργησε ένα βίντεο, μέσα από το οποίο μας καλεί όλους να παλέψουμε για τον κόσμο μας. 

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ