ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Θα "περάσει" από τη Γη τεράστιος αστεροειδής στις 18 Ιανουαρίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:00:00 μ.μ. | |
Θα "περάσει" από τη Γη τεράστιος αστεροειδής στις 18 Ιανουαρίου
Ο ενός χιλιομέτρου αστεροειδής (7482) 1994 PC1 θα περάσει από τη Γη σε απόσταση λίγο μεγαλύτερη από αυτή που θα μπορούσατε να τον δείτε με τα κιάλια. Ωστόσο αν διαθέτετε τηλεσκόπιο, ετοιμαστείτε για ένα μοναδικό θέαμα.

Ο αστεροειδής είναι μεγαλύτερος και από το Burj Khalifa του Dubai και ανήκει στους “πιθανώς επικίνδυνους αστεροειδείς” λόγω του μεγέθους του και των τακτικών επισκέψεών του σε κοντινή απόσταση από τη Γη. Δε συντρέχει όμως λόγος ανησυχίας καθώς ο αστεροειδής θα περάσει σε απόσταση 1.93 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας, πέντε φορές πιο μακριά από την απόσταση Γης-Σελήνης, με πιθανότητα λάθος υπολογισμού μόλις 133 χιλιομέτρων. Το πιο κοντινό πέρασμα από τη Γη θα το κάνει στις 18 Ιανουαρίου, ωστόσο θα είναι ορατός στα τηλεσκόπια ακόμα και από την επόμενη εβδομάδα.

Το προηγούμενο πέρασμά του από τη Γη ήταν το 1933 σε απόσταση 1.1 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, ενώ η τροχιά του γύρω από τον Ήλιο διαρκεί 1 έτος και 7 μήνες σε γήινο χρόνο και η απόστασή του από αυτόν μεταβάλλεται ανάμεσα από 0.9 και 1.8 φορές την απόσταση της Γης από την Ήλιο. Το επόμενο πέρασμά του από τη Γη αναμένεται το 2105.

Ο αστεροειδής θα κινείται με 19.56 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο και στο νυχτερινό ουρανό θα φαίνεται σαν άστρο. Όσοι έχετε τηλεσκόπιο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω χάρτη για να στρέψετε στη σωστή πλευρά του ουρανού το τηλεσκόπιο σας.

Πηγή: Unboxholics

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ