ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Στη σκιά της "Όμικρον" ο εορτασμός των Θεοφανίων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:56:00 μ.μ. | |
Στη σκιά της "Όμικρον" ο εορτασμός των Θεοφανίων
Με το βλέμμα στα επιδημιολογικά δεδομένα και τα δεκάδες χιλιάδες καθημερινά κρούσματα θα εορταστεί φέτος η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, τα Άγια Θεοφάνια.


Περιθώρια για αδράνεια δεν υπάρχουν και ο παραμικρός εφησυχασμός μπορεί να αποφέρει τραγικά αποτελέσματα. Για το λόγο αυτό, στο υπουργείο Υγείας έχουν διαμηνύσει πως τα Θεοφάνια θα εορταστούν μεν, αλλά με αυστηρότατα μέτρα προστασίας.

Η Ιερά Σύνοδος από την πλευρά της, κρατά χαμηλούς τόνους, ενώ από τις Μητροπόλεις επισημαίνεται ότι θα πρέπει να τηρηθούν πιστά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Σύμφωνα με αυτή, ο Σταυρός θα πέσει κανονικά στο νερό, αύριο Πέμπτη (06/01) ημέρα των Θεοφανίων, με τα μέτρα προφύλαξης που θα εφαρμοστούν εντός και εκτός των ναών, όπως είναι η χρήση της μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων, να είναι ιδιαιτέρως αυστηρά.

Πιο συγκεκριμένα, οι παρευρισκόμενοι θα πρέπει να κρατούν μεταξύ τους απόσταση 1,5 μέτρου και να φορούν τις απαραίτητες προστατευτικές μάσκες KN95 ή FFP2.

Επίσης, οι εμβολιασμένοι πιστοί θα πρέπει να προσέρχονται στις εκκλησίες με πιστοποιητικό εμβολιασμού, ενώ οι ανεμβολίαστοι με αρνητικό rapid. Το θέμα βεβαίως που τίθεται, με δεδομένη την μεγάλη προσέλευση πιστών για την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων, όπως άλλωστε συνέβη και τα Χριστούγεννα είναι ότι η Εκκλησία δεν έχει την δυνατότητα ελέγχου των πιστοποιητικών όσων εισέρχονται στους ναούς, πόσο μάλλον να ελέγχει την τήρηση των μέτρων σε εξωτερικούς χώρους, στους οποίους θα γίνει η ρίψη του Σταυρού.

Όσο για τους Αγιασμούς σε σπίτια και καταστήματα, απαγορεύονται.

Στην ίδια κατεύθυνση και η Σύνοδος με εγκύκλιο επισημαίνει ότι η εορτή των Θεοφανίων θα διεξαχθεί με τα εξής μέτρα:

Ο Αγιασμός των Υδάτων θα τελεστεί τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων.
Αγιασμός («Φώτισμα») οικιών, επιχειρήσεων, καταστημάτων, εργοστασίων ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ καθ΄ όλη την περίοδο των Θεοφανίων.

Αντ΄ αυτού οι πιστοί θα μπορούν, την παραμονή και την κυριώνυμο ημέρα των Θεοφανίων, να λαμβάνουν τον Μεγάλο Αγιασμό από τους Ιερό Ναό της Ενορίας τους, όπου με μέριμνα των Εφημερίων θα έχουν τοποθετηθεί φιαλίδια «προς αγιασμόν οίκων».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ