ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Όσοι δεν κάνουν την 3η δόση έως 1 Φεβρουαρίου θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:11:00 π.μ. | |
Όσοι δεν κάνουν την 3η δόση έως 1 Φεβρουαρίου θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού λήγει στους επτά μήνες για όσους άνω των 18 ετών δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση εμβολίου. 

Το μέτρο θα έχει εφαρμογή από την 1η Φεβρουαρίου, πράγμα που σημαίνει ότι όποιος δεν έχει κάνει την τρίτη δόση και έχει κλείσει το επτάμηνο σε αυτήν την ημερομηνία θα θεωρείται ανεμβολίαστος.

Όπως είπε ο υπουργός το μέτρο αυτό αφορά περίπου 500.000, και θα υπάρχει η δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού για τρίτη δόση μέχρι την 1η Φεβρουαρίου

Την ίδια στιγμή όσοι δεν θα εμβολιαστούν με τρίτη δόση εντός 7μηνου από τη δεύτερη δόση θα έχουν πρόσβαση στο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού που έχει ισχύ για εννιά μήνες, αλλά αφορά μόνο τα ταξίδια. Για την είσοδο σε εστίαση και κλειστούς χώρους θα χρειάζεται να επιδεικνύουν το ελληνικό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Όπως ανέφερε ο κ. Πλεύρης η τρίτη δόση είναι αυτή που παρέχει προστασία έναντι της Όμικρον και είναι πολύ κρίσιμο οι πολίτες να προχωρήσουν με τον εμβολιασμό τους.

Όσον αφορά για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες ηλικιακές κατηγορίες, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι έχει πέσει στο τραπέζι αλλά δεν είναι ένα μέτρο που αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα.

Για περαιτέρω περιορισμούς στους ανεμβολίαστους, όπως την απαγόρευση εισόδου και σε εξωτερικούς χώρους της εστίασης, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως αυτήν τη στιγμή αυτό το μέτρο δεν φαίνεται να προσφέρει κάτι υγειονομικά.

Self Test

Διατέθηκαν περίπου 7 εκατ. self test, από την Τετάρτη σε γονείς, φτάνοντας περίπου στο ποσοστό 90% των δικαιούχων, είπε ο υπουργός Υγείας. Για όσους ωστόσο δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν self test, θα μπορούν να το πραγματοποιήσουν αύριο Δευτέρα στις σχολικές δομές. Όπως είπε οι δυσλειτουργίες θα είναι λίγες.

Νοσοκομεία

Η κ. Παγώνη επεσήμανε ότι αυτήν τη στιγμή κλείνουν νοσοκομεία και γίνονται μονάδες covid, αναφέροντας ως παράδειγμα το Σισμανόγλειο, γεγονός που στερεί άλλες ειδικότητες. Το ίδιο ισχύει για για το νοσοκομείο Παίδων που μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο τη στιγμή που είναι το μόνο που καλύπτει κατοίκους μίας ευρύτερης περιοχής.

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι το σχέδιο για τα την αντιμετώπιση της κατάστασης θα έχει ισχύ για ένα μήνα που είναι το διάστημα που θα πιεστεί το ΕΣΥ και περιλαμβάνει τα εξής:

Τη Δευτέρα οι ιδιωτικές κλινικές που έχουν αντίστοιχα τμήματα θα δώσουν 300-400 κλίνες για κοροναϊό, αναπτύσσονται άλλες 170 κλίνες στο ΕΣΥ, το Σισμανόγλειο θα γίνει νοσοκομείο κοροναϊού και τις εφημερίες του θα αναλάβει το ογκολογικό νοσοκομείο των Αγίων Αναργύρων και το ΝΙΜΙΤΣ.

Αναφορικά με το νοσοκομείο Παίδων, οι εμβολιασμοί των παιδιών θα διαρκέσουν για ένα μήνα, ενώ σημείωσε ότι δεν κλείνει αλλά βγαίνει από τις εφημερίες τις οποίες θα αναλάβουν άλλα νοσοκομεία, με την κ. Παγώνη να σημειώνει ότι αυτό θα μεταφραστεί σε μεγάλη πίεση.

Προσλήψεις


Για τις προσλήψεις ο κ. Πλεύρης είπε ότι το βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν ειδικότητες, ενώ η κ. Παγώνη ζήτησε να προχωρήσουν οι προκηρύξεις για τις ειδικότητες που υπάρχουν.

Αναφορικά με τις αναστολές εργασίας των υγειονομικών και για το εάν θα απολυθούν, ο κ. Πλεύρης είπε ότι αυτήν τη στιγμή εξετάζεται να υπάρξει ρύθμιση που κανείς δεν θα μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον χώρο της υγείας εάν δεν είναι εμβολιασμένος. Αυτό σημαίνει ότι όποιος είναι ανεμβολίαστος δεν θα μπορεί να προσληφθεί αλλά και για όσους είναι σε αναστολή θα σημάνει ότι θα καταγγελθεί η σύμβασή τους καθώς δεν θα πληρούν τις προϋποθέσεις.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ