ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Ο Παναγιώτης Ψυχογιός από την Αργολίδα στο στενό πυρήνα των συνεργατών του Νίκου Ανδρουλάκη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:11:00 π.μ. | | | | |
Ο Παναγιώτης Ψυχογιός από την Αργολίδα στο στενό πυρήνα των συνεργατών του Νίκου Ανδρουλάκη
Οι ποιοτικές έρευνες όλων των προηγούµενων ετών κατέγραφαν την αδυναµία του ΠΑΣΟΚ - Κινήµατος Αλλαγής να απευθυνθεί στις νεότερες ηλικίες.


 «Είναι το πιο γερασµένο κόµµα», ήταν η µόνιµη επωδός των αναλυτών. Το «ντεσαβαντάζ» αυτό φαίνεται πως «σπάει» ο νέος πρόεδρος του κόµµατος, Νίκος Ανδρουλάκης, όπως φάνηκε από τις δυνάµεις που κατάφερε να κινητοποιήσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Νέους και νέες που πέτυχαν να µεταφέρουν το µήνυµά του σε κάθε σηµείο της χώρας και να ενεργοποιήσουν στελέχη και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που όλα τα προηγούµενα χρόνια είχαν απογοητευτεί ή ήταν ανενεργοί.

Με αµιγώς ηλικιακούς όρους, φαίνεται πως ο κ. Ανδρουλάκης είχε µαζί µια µεγάλη «γκάµα» ανθρώπων, που κινούνται σε ηλικίες από 18 έως 45 ετών. Μια σηµαντική µερίδα των ανθρώπων αυτών είναι στο πλευρό του από τα χρόνια που εκείνος ήταν φοιτητής στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης και ανέπτυσσε πολιτική δράση µέσα από τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ, της οποίας επί χρόνια ήταν ηγετικό στέλεχος. Ακολούθως και µε τη µέθοδο της «πυραµίδας», ο κ. Ανδρουλάκης κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να συγκροτεί οµάδες και να στρατολογεί πολιτικά νέους ανθρώπους, κυρίως φοιτητές από όλα τα πανεπιστήµια της χώρας.


Η οργανωτική δουλειά που γινόταν όλα τα προηγούµενα χρόνια αποτυπώθηκε στις κάλπες της 5ης και της 12ης ∆εκεµβρίου, συµβάλλοντας καταλυτικά στην εκλογή του ηγεσία του κόµµατος.

Υπενθυµίζεται, άλλωστε, πως ο κ. Ανδρουλάκης εκλέχτηκε γραµµατέας του κόµµατος το καλοκαίρι του 2013, ενώ ο ίδιος ως υποψήφιος ευρωβουλευτής που χρειαζόταν σταυρό έκανε δύο πανελλαδικές εκστρατείες το 2014 και το 2019.

Μέσα από την πορεία αυτή κατάφερε να δηµιουργήσει «πυρήνες» υποστηρικτών του σε όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη έως την Θράκη.

Η λεγόµενη «πυραµίδα» του είχε στην κορυφή φυσικά τον ίδιο και ακριβώς από κάτω τους δύο στενότερους συνεργάτες του, που έκαναν όλη την οργανωτική δουλειά: τον Ανδρέα Σπυρόπουλο και τον Στέφανο Ξεκαλάκη. Και κοντά σε αυτούς, τη στενή του συνεργάτιδα Μάρα Κουκουδάκη, η οποία αναµένεται να αναλάβει σηµαντικό πόστο στο νέο οργανόγραµµα της Χαριλάου Τρικούπη.

Πολύ κοντά στον νέο αρχηγό είναι, επίσης, η Ειρήνη Κωστάκη, ο Βασίλης Πανάγου, ο Νίκος ∆ασκαλάκης και ο Νίκος Παπάζογλου, πρόσωπα που αποτελούν το ιδιαίτερο γραφείο του.

Οι πρωταγωνιστές

Από εκεί και πέρα, όπως προαναφέραµε, υπάρχει ένα µεγάλο δίκτυο νέων στελεχών σε όλη την Ελλάδα. Σε κεντρικό επίπεδο, πρωταγωνιστικό ρόλο αναµένεται να παίξουν τα επόµενα χρόνια ο αντιπρόεδρος του Τεχνικού Επιµελητηρίου Ελλάδος, Νίκος Μήλης, ο πρόεδρος του ∆ηµοτικού Συµβουλίου Παλλήνης-Γέρακα, Κώστας Σµέρος, η δηµοτική σύµβουλος Αθήνας Ρωξάνη Μπέη, ο υποψήφιος πρόεδρος του ∆ικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Μιχάλης Καλαντζόπουλος, ο Γιάννης Σµέρος, που θα θέσει υποψηφιότητα στις εθνικές εκλογές στην Ανατολική Αττική, ο δικηγόρος Μανώλης Βελεγράκης, τα στελέχη στον τοµέα της επικοινωνίας Παναγιώτης Βλάχος και Βαγγέλης Τσόγκας, η δικηγόρος Νανά Βρυώνη, οι ειδικοί επί των ναυτιλιακών Γιώργος Γιάνναρος και ∆ηµήτρης ∆αµασκηνός, η Φωτεινή Αναστασίου, η δικηγόρος Ρένια Ζαρκαδούλα, ο Γιάννης Ράπτης κ.ά.

Ισχυρό προπύργιο του κ. Ανδρουλάκη αποτελεί, βεβαίως, η περιφέρεια της Κρήτης, όπου µια πλειάδα στελεχών συνέβαλαν καταλυτικά στο νικηφόρο ποσοστό που πέτυχε. Πρώτος από όλους ο δήµαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σηµανδηράκης, όπως και ο Κώστας Βαρδαβάς, που θα διεκδικήσει µε αξιώσεις την εκλογή του στον Νοµό Ηρακλείου, οι περιφερειακοί σύµβουλοι Κώστας Φασουλάκης και Σταύρος Τζεδάκης, η δηµοτική σύµβουλος Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη, ο µηχανικός Γιάννης Λίτινας κ.ά.

Το νεανικό στελεχικό δυναµικό του κ. Ανδρουλάκη απλώνεται σε όλη την Ελλάδα, και µάλιστα πολλά από αυτά τα νέα πρόσωπα παίζουν σηµαντικό ρόλο στις τοπικές κοινωνίες, σε αυτοδιοικητικό, συνδικαλιστικό και επιστηµονικό επίπεδο. Ο κατάλογος περιλαµβάνει τον υποψήφιο δήµαρχο Πατρέων Γρηγόρη Αλεξόπουλο και τον δηµοτικό σύµβουλο Νίκο Μοίραλη, τον Παναγιώτη Ψυχογιό στην Αργολίδα, την Εύη Βεργοπούλου στην Ηλεία, τον Γιώργο Κατσούλη στη Μεσσηνία, τον Σωτήρη Ζορµπαλά στα Γιάννενα, τον δηµοτικό σύµβουλο Βόλου ∆ηµήτρη Τσιµπανάκο, τον µηχανικό Γιάννη Τριγώνη στα Τρίκαλα, την ψυχολόγο Πέννυ ∆αλαµπούρα και τον Ευρυβιάδη Ελευθεριάδη στη Θεσσαλονίκη, τον δικηγόρο Λεωνίδα Παππά στην Καβάλα, τον επιχειρηµατία Λάµπρο Παλάντζα στα Γρεβενά, την Κρυσταλλία Αρµενάκη στην Αλεξανδρούπολη, τον Παναγιώτη Χριστόφα στη Λέσβο, τον Παναγιώτη Μπουλιέρη στη Ρόδο κ.ά.

Κομβικό ρόλο θα έχουν οι έμπειροι πολιτικά 40άρηδες βουλευτές Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Μιχάλης Κατρίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου

Ενίσχυση από έμπειρουςΌλους τους προαναφερθέντες θα πλαισιώσουν µε την πολιτική τους εµπειρία οι 40άρηδες βουλευτές Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Μιχάλης Κατρίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου.

Με βάση όλες τις πληροφορίες, το προσεχές διάστηµα ο κ. Ανδρουλάκης θα επιδιώξει να ενισχύσει το στελεχικό του δυναµικό µε µια σειρά από νέους επιστήµονες, τους οποίους θα επιδιώξει να εντάξει στη νέα ηγετική οµάδα του Κινήµατος Αλλαγής. Ο στόχος του προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ. είναι τα πρόσωπα αυτά να µπολιάσουν µε τις «φρέσκιες ιδέες» τους τον προγραµµατικό λόγο του κόµµατος.

Παράλληλα, µε προσεκτικό τρόπο και σε συνεργασία µε τους δύο στενότερους συνεργάτες του, τους κυρίους Ξεκαλάκη και Σπυρόπουλο, µακριά από τα φώτα της δηµοσιότητας θα αρχίσει την κατάρτιση των ψηφοδελτίων του κόµµατος. Με στόχο, βεβαίως, όσο το δυνατόν περισσότερα νέα πρόσωπα να βρίσκονται όχι µόνο στα ψηφοδέλτια, αλλά και στην επόµενη Κοινοβουλευτική Οµάδα.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ