ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Γκιόλας: Άμεση ενίσχυση στην ελληνική κτηνοτροφία προτού να είναι πολύ αργά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:05:00 μ.μ. | |
Γκιόλας
Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών με αφορμή την επιστολή του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας μέσω του Προέδρου του κ. Πεβερέτου, στην οποία καταγράφονται οι δυσοίωνες προβλέψεις για τον κλάδο.

Η τεράστια αύξηση στο κόστος παραγωγής και οι πιέσεις των Τραπεζικών ιδρυμάτων έχουν φέρει σε απόγνωση τους Έλληνες κτηνοτρόφους οι οποίοι ζητούν άμεσα τη λήψη μέτρων προτού οδηγηθούν σε αφανισμό.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της αναφοράς:

Αθήνα 28-1-2022

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τους Υπουργούς

1. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

2. Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: «Η Ελληνική κτηνοτροφία οδηγείται σε αφανισμό χωρίς τη λήψη άμεσων οικονομικών μέτρων για την προστασία της»

Με την παρούσα αναφορά μου σας κοινοποιώ την με αριθ. Πρ. 15/ 27-1-2022 επιστολή του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρό του.

Με την ως άνω επιστολή καταγράφεται η έκδηλη και έντονη ανησυχία των Ελλήνων κτηνοτρόφων για την πορεία της κτηνοτροφίας και για το μέλλον όσων απασχολούνται σ’ αυτήν.

Οι συνεχιζόμενες αυξήσεις στο κόστος παραγωγής τείνουν να εκμηδενίσουν τα όποια οφέλη και οι κτηνοτρόφοι εδώ και καιρό λαμβάνουν από τους Κυβερνώντες μόνο υποσχέσεις. Οι τιμές στις ζωοτροφές, τα λιπάσματα, τα φάρμακα, τα ανταλλακτικά και πλήθος άλλων προϊόντων που χρησιμοποιούν οι κτηνοτρόφοι έχουν εκτιναχθεί και το αίτημα να καλυφθεί μέρος των αυξήσεων δεν έχει μέχρι σήμερα εισακουστεί.

Το τελειωτικό χτύπημα έρχονται να δώσουν τα Τραπεζικά ιδρύματα, με πρώτη την Τράπεζα Πειραιώς, (πρώην ΑΤΕ) τα οποία με εξώδικα και διαταγές πληρωμής απαιτούν να εξοφληθούν άμεσα τα δάνεια των κτηνοτρόφων, απειλώντας με κατασχέσεις και εξώσεις.

Η λήψη μέτρων που θα προστατέψει τους Έλληνες κτηνοτρόφους θεωρείται επιβεβλημένη, διαφορετικά οι συνέπειες θα είναι τρομακτικές και απολύτως καταστροφικές. Επιχειρήσεις που στήθηκαν με πολύ κόπο και αγωνία θα εκλείψουν και χιλιάδες κτηνοτρόφοι θα οδηγηθούν σε αφανισμό, ταυτόχρονα με την εκτίναξη στα ύψη των εισαγωγών σε προϊόντα που παράγει η Ελληνική Κτηνοτροφία.

Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωσή μας επί του εν λόγω θέματος.

Συν:(1) Η με αριθ, πρωτ. 15/ 27-1-2022 επιστολή

Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2022

Ο καταθέτων βουλευτής
Γκιόλας Ιωάννης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ