ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Τροιζηνία: Θρίλερ με την εξαφάνιση «διανοούμενου μαθηματικού» (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:48:00 μ.μ. | |
ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ
Μυστήριο επικρατεί γύρω από την εξαφάνιση του καθηγητή Σταμάτη Σταματιάδη, ο οποίος αγνοείται εδώ και τέσσερις μήνες.

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» στην πρώτη εκπομπή της χρονιάς μεταφέρθηκε στον Γαλατά και συγκεκριμένα στην Τακτικούπολη Τροιζηνίας, όπου ερεύνησε και μία παράξενη ιστορία με αγνοούμενο έναν γνωστό στην περιοχή, μαθηματικό.

Τα ίχνη του χάθηκαν πιθανότατα την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, από την Τακτικούπολη, όπου έμενε τα τελευταία τρία χρόνια.

Το φαγητό που δεν σερβιρίστηκε, τα αναμμένα φώτα, η μουσική που έπαιζε και το ανοιχτό σπίτι, συνθέτουν το σκηνικό της μυστηριώδους εξαφάνισης του 75χρονου Σταμάτη Σταματιάδη.

«Ανάστατο το σπίτι»

Για τον «διανοούμενο μαθηματικό» μίλησε στην κάμερα της εκπομπής, η αδελφή του που τον αναζητά.

«Μια ζωή ήταν λάτρης των μαθηματικών και της μουσικής. Πήγαινε πάντα μπροστά, ήταν ένας ιδιαίτερος άνθρωπος. Ήταν του διαβάσματος, της έρευνας και κοιτούσε κάθε τι καινούργιο. Αυτή ήταν η ροπή του. Ήθελε να μαθαίνει αυτά που ήξερε και στους άλλους. Δεν υπήρχε άνθρωπος που να του ζήτησε βοήθεια και να μην την έδωσε. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια η συντροφιά του ήταν τα βιβλία του, η μουσική του και τα γατάκια του. Από εδώ χάθηκαν τα ίχνη του αιφνιδιαστικά προς άγνωστη κατεύθυνση. Είναι δύσκολο να έφυγε μόνος του. Όταν ήρθαμε βρήκαμε το σπίτι αναστατωμένο και χαλασμένο το φαγητό, που είχε μαγειρέψει. Τα φώτα και η μουσική ήταν ανοιχτά», ανέφερε χαρακτηριστικά περιγράφοντας το σκηνικό της εξαφάνισης.

«Εγώ τον βοηθούσα με τη σύνταξη και τα ψώνια»

Η εκπομπή εντόπισε και μίλησε με τον άνθρωπο που ήταν κοντά στον αγνοούμενο μαθηματικό, καθώς τον βοηθούσε στις μετακινήσεις για τα ψώνια του και στην ανάληψη της σύνταξής του μία φορά το μήνα.

«Τον Σταμάτη τον ξέρω τα τελευταία δύο με τρία χρόνια. Τον γνώρισα μέσω της σπιτονοικοκυράς του. Τον βοηθούσα με τη σύνταξή του και τα ψώνια γιατί δεν μπορούσε να περπατήσει καλά και επειδή έμενε μακριά από το κέντρο, τον πήγαινα εγώ με το αμάξι. Ο αδελφός του με ενημέρωσε για την εξαφάνιση. Πήγα δύο φορές στο σπίτι για να τον αναζητήσω, αλλά μάταια. Τελευταία φορά τον κατέβασα με το αμάξι στο κέντρο περίπου είκοσι ημέρες πριν χαθεί. Στο σπίτι βρέθηκε το κινητό που είχε για να ακούει μουσική. Το άλλο κινητό δε βρέθηκε και απ’ όταν εξαφανίστηκε είναι απενεργοποιημένο», είπε.

Ο ίδιος τον περιέγραψε ως έναν μορφωμένο, αλλά δύσκολο άνθρωπο χωρίς κοινωνικές επαφές, που του άρεσε πολύ το διάβασμα και όλοι έκαναν λόγο για τις γνώσεις και την ιδιαιτερότητά του.
«Είναι μυστήριο. Φαίνεται ότι τον αιφνιδίασαν»

Ο άνθρωπος που μετέφερε με το θαλάσσιο ταξί του τον άτυχο Σταματιάδη στον Πόρο πριν χαθεί, τυχαίνει να ήταν και πρώην μαθητής του. Ο ίδιος μιλώντας στο «Τούνελ» από το καΐκι όπου επιβιβάστηκε ο αγνοούμενος λίγες ημέρες νωρίτερα, θεωρεί την εξαφάνισή του, μυστήριο.

«Ήταν ένας μοναχικός άνθρωπος. Δεν ήξερα κάποιον που να έκανε παρέα. Ήταν αγωνιστής και απορώ πως εξαφανίστηκε έτσι… Περίπου μία εβδομάδα πριν μάθουμε ότι χάθηκε, τον πήρα δρομολόγιο για Πόρο. Ήταν όπως κάθε φορά, δεν είπε κάτι διαφορετικό. Κάθισε δίπλα μου και μιλήσαμε ως συνήθως. Ένας ιδιαίτερος άνθρωπος με αγάπη για τα βιβλία. Πιστεύω πως μπορεί να τον λήστεψαν ή να συνέβη κάτι άλλο και να τον αιφνιδίασαν. Ελπίζω το καλύτερο, αλλά δυστυχώς τα γεγονότα δείχνουν ότι δε θα είναι αισιόδοξο το αποτέλεσμα. Φαίνεται παράξενη σε όλους εδώ στην περιοχή η εξαφάνισή του με αυτό τον τρόπο…», είπε.

«Του πυροβόλησαν τα γατάκια που φρόντιζε»

Η αδελφή του αγνοούμενου καθηγητή, ζητά να γίνει βαθύτερη έρευνα για να πάρει η οικογένειά της τις απαντήσεις στα ερωτήματα που «καίνε».

«Γύρω από το σπίτι του υπάρχει ερημιά και μόνο ένας γείτονας με τον οποίο είχαν προβλήματα κακής γειτονίας. Ο αδελφός μου είχε κάτι γατάκια και δεν γνωρίζω μήπως υπήρχε θέμα με τα σκυλιά του γείτονα. Κάποια στιγμή κάλεσε πολύ στενοχωρημένος την αδελφή μας και της είπε ότι κάποιος πυροβόλησε τα γατάκια του, καθώς βρέθηκαν πάνω τους σκάγια. Δεν μπορώ να φανταστώ τι κακό μπορεί να είχαν κάνει εδώ στην ερημιά και να ήθελε κάποιος να τα βλάψει», διερωτήθηκε.

Μυστήριο όμως υπάρχει και γύρω από τα χρήματα που θα έπρεπε να είχε σπίτι του ο αγνοούμενος.

«Δε βρέθηκε η σύνταξή του στο σπίτι, παρά μόνο 50 ευρώ. Τελευταία ανάληψη έκανε στις 30 Αυγούστου και χάθηκε λίγες ημέρες αργότερα. Η αστυνομία δεν πήρε αποτυπώματα γιατί αρχικά δεν πίστευαν ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Εγώ πλέον θεωρώ όλα τα σενάρια πιθανά. Το μόνο που θέλουμε είναι να μάθουμε την αλήθεια και το τι ακριβώς του έχει συμβεί», κατέληξε συγκινημένη.
Ο γείτονας του αγνοούμενου ανέφερε στο δημοσιογράφο της εκπομπής, που έκανε το επιτόπιο ρεπορτάζ, πως δεν είχε ο ίδιος κάποιο πρόβλημα μαζί του και ότι οι κακές σχέσεις οφείλονταν στη συμπεριφορά του συνταξιούχου. Για τα γατάκια είπε ότι δεν τον ενοχλούσαν, από τη στιγμή που και ο ίδιος είχε κατοικίδια.

«Σε σύγχυση»

Στην εκπομπή δόθηκε μία σημαντική πληροφορία. Ιδιοκτήτης ενός κτήματος με γεώτρηση, που βρίσκεται σε απόσταση από το σπίτι όπου έμενε ο καθηγητής, ανέφερε ότι τον είδε στο χώρο του εξαντλημένο και σε σύγχυση. Τον αναγνώρισε γιατί ήταν ο καθηγητής του. Προσφέρθηκε να τον βοηθήσει, αλλά ο Σταματιάδης αρνήθηκε. Κάλεσε την αστυνομία και τον Δήμο για να τον παραλάβουν, αλλά επικαλέστηκαν αδυναμία.

Όταν αργότερα πήγε αποφασισμένος να του προσφέρει τη βοήθειά του, ήταν άφαντος. Λίγες ημέρες μετά, είδε τους ερευνητές να τον αναζητούν στην περιοχή. Είναι άγνωστο αν χάθηκε από το σημείο εκείνο ή επέστρεψε σπίτι του και εξαφανίστηκε νύχτα.

Ο συνταξιούχος καθηγητής, που δίδασκε για πάνω από είκοσι χρόνια μαθηματικά στην περιοχή της Τροιζηνίας, έχει ύψος 1.75 και είναι αδύνατος, με γκρίζα μαλλιά. Τελευταία έδειχνε καταβεβλημένος και είχε αδυνατίσει. Για την εξαφάνισή του έχει σημάνει Silver Alert.

Με πληροφορίες από anikolouli.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ