ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Ι. Μαλτέζος: Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Αντρέας Λυκουρέντζος θα επισκεφθεί την Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:50:00 μ.μ. | | |
Μαλτέζος - Λυκουρέντζος
Άμεση η κινητοποίηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο αίτημα των παραγωγών εσπεριδοειδών και όχι μόνο λόγω των εκτεταμένων ζημιών από τις έντονες χιονοπτώσεις και τις συνακόλουθες πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και παγετούς.
 
Ειδικότερα υπέστησαν ζημίες τα εσπεριδοειδή σε Αργολίδα και Λακωνία, με μεγάλες ποσότητες επάνω στα δέντρα αλλά και στην Κορίνθια (λεμόνια).
 
Ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε χτες την Αργολίδα όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση αλλά και σήμερα τη Λακωνία. Η ανησυχία όλου του αγροτικού κόσμου είναι έντονη και δικαιολογημένη αφού κινδυνεύει όχι μόνο το εισόδημα του αλλά ακόμα και το φυτικό κεφάλαιο.
 
Αναλάβαμε λοιπόν την πρωτοβουλία να καλέσουμε επισήμως τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Αντρέα Λυκουρέντζο, τη Δευτέρα , 31 Ιανουαρίου στις 16:00 στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, ώστε να ενημερωθούμε από τα πλέον αρμόδια χείλη τι ενέργειες προτίθεται να λάβει ο ΕΛΓΑ για την αντιμετώπιση της εκτεταμένης αυτής καταστροφής στον πρωτογενή τομέα.
 
Την επομένη, 1η Φεβρουαρίου και ώρα 9:30 ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ θα συναντηθεί στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας στη Σπάρτη, όπου θα έχει συνάντηση με τον χωρικό και τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες, τους Βουλευτές του Νομού Λακωνίας, τους Δημάρχους και εκπροσώπους παραγωγών.
 
Ακολούθως, θα ακολουθήσει στην Αργολίδα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ευρεία σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη, Πρόεδρο ΠΕΣΥΠ, Αντιπεριφερειάρχες, με τους Βουλευτές Νομού Αργολίδας, Δημάρχους Αργολίδας, στελέχη ΔΑΟΚ, εκπροσώπους αγροτών, στελέχη ΕΛΓΑ.

Ιωάννης Μαλτέζος
Πρόεδρος ΠΕΣΥ 
Πελοποννήσου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ