ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Ανησυχία του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:37:00 μ.μ. |
Ανησυχία του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων
Η ανακοίνωση από την κυβέρνηση των όρων σύμφωνα με τους οποίους θα ανοίξουν τα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, δεν μπορεί παρά να επιτείνει την ανησυχία των γονιών για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στις τάξεις τους. 

Οι γονείς των μαθητών που φοιτούν στα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία της χώρας επαναλαμβάνουμε την απαίτηση να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας των παιδιών μας. 

Τα πρωτόκολλα που ανακοινώθηκαν, σε μια ακόμα περίοδο έξαρσης της πανδημίας με τις μικρότερες ηλικίες να θεωρούνται ακόμα πιο ευάλωτες στην νέα μετάλλαξη του ιού, με μοναδική πρόσθετη πρόβλεψη επιπλέον selftestκαι την απαράδεκτη προϋπόθεση του 50%+1 προκειμένου να κλείσει ένα τμήμα να εξακολουθεί να υφίσταται, μόνο ως εμπαιγμός της σχολικής κοινότητας μπορεί να θεωρηθεί!

Απαιτούμε:

· Αραίωση των μαθητών ανά τμήμα και άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών για την κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών αναγκών.

· Πρόσληψη του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας.

· Πρωτόκολλα για την μετακίνηση των μαθητών από και προς τις σχολικές μονάδες. Είναι απαράδεκτο να εξακολουθεί να ισχύει η πληρότητα 100% στα μέσα μετακίνησης των μαθητών.

· Άμεση, δωρεάν χορήγηση όλων των μέσων ατομικής προστασίας -συμπεριλαμβανομένης και της προβλεπόμενης ειδικής μάσκας – σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπούς εργαζόμενους στις εκπαιδευτικές μονάδες.

· Δωρεάν, επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής μονάδας και δωρεάν μοριακά τεστ σε περιπτώσεις κρούσματος σε ένα τμήμα.

· Κέντρα ενημέρωσης, εξατομικευμένης παρακολούθησης και εμβολιασμού συνδεδεμένα με τα σχολεία.

· Άμεση κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ