ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Ισραήλ: Προς κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:48:00 μ.μ. | | | |
Ισραήλ εμβολιασμός
Άσκοπο θεωρούν αρκετοί επιστήμονες στο Ισραήλ το πιστοποιητικό εμβολιασμού και το πιθανότερο είναι πλέον πως, μέσα στον επόμενο μήνα, το υπουργείο Υγείας θα ανακοινώσει την κατάργησή του.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Haaretz, οι Ισραηλινοί ειδικοί εκτιμούν ότι δεν έχει νόημα πια η χρήση του, καθώς το ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Χθες, το υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε ότι παρατείνεται για μια εβδομάδα η χρήση του, ωστόσο, πηγές του υπουργείου Υγείας που επικαλείται η ιστοσελίδα ανέφεραν ότι η παράταση είχε ως κύριο στόχο να δώσει χρόνο στο υπουργείο για να ολοκληρώσει τη σύστασή του, σύμφωνα με την οποία είναι πιθανό να καταργηθεί το πάσο ή τουλάχιστον να μειώσει σημαντικά τους χώρους όπου απαιτείται εδώ και αρκετό καιρό.

Το υπουργείο αναμένεται να κάνει γνωστή την πρότασή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για την πανδημία αυτή την εβδομάδα.

Τις πρώτες τρεις εβδομάδες του Ιανουαρίου, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έφτασε τα 1,6 εκατομμύρια, υπερβαίνοντας τον συνολικό αριθμό για όλο το 2021. Αυτό, υποστηρίζουν οι ειδικοί, καθιστά όλο και πιο προφανές ότι το πιστοποιητικό δεν είναι πλέον αποτελεσματικό για την πρόληψη της μόλυνσης, αλλά ούτε για την ενθάρρυνση του εμβολιασμού.

«Δεν είναι δυνατόν σήμερα να βασιστείς στον εμβολιασμό ή την ανάρρωση για την πρόληψη της μόλυνσης. Φαίνεται ότι το Green Pass δεν είναι πλέον αποτελεσματικό στη μείωση του κινδύνου μόλυνσης», κατέληξε η αρμόδια Επιτροπή την περασμένη Τρίτη. Αντίθετα, είπαν, «θα πρέπει να συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε τη χρήση μάσκας».

Προειδοποίησαν επίσης πως υπάρχει κίνδυνος «να δημιουργηθεί μια ψευδής αίσθηση προστασίας στους κατόχους του Green Pass, ειδικά σε δραστηριότητες σε κλειστούς χώρους. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο επικίνδυνη συμπεριφορά και μεγαλύτερη πιθανότητα μόλυνσης. Και σε κάθε περίπτωση, υπήρξε μείωση στην αυστηρή εφαρμογή των μέτρων για το Green Pass».

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που προγραμμάτισε εμβολιασμούς με την 4η δόση εμβολίων κατά της Covid 19 λόγω της επέλασης της μετάλλαξης Όμικρον στις αρχές Δεκεμβρίου, ωστόσο, λίγο αργότερα, οι αρμόδιες αρχές της χώρας είχαν αποφασίσει να αναβάλουν τα προγραμματισμένα ραντεβού που θα ξεκινούσαν στις 26 του μήνα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ