ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Δήλωση των εκλεγμένων της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στα Δ.Σ. ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:14:00 μ.μ. |
Δήλωση των εκλεγμένων της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στα Δ.Σ. ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ Αργολίδας
Όλο αυτό το διάστημα, Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, αντί να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα αραίωσης των μαθητών και επαρκούς καθαριότητας και απολύμανσης των σχολείων, ώστε τα σχολεία να είναι με ασφάλεια ανοιχτά κωφεύουν στα αιτήματα της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας, του γονεϊκού κινήματος και απαντούν με δηλώσεις όπως : «είναι χαμηλή η μεταδοτικότητα στα σχολεία», «δεν είναι πρόβλημα τα 25άρια τμήματα», «τα σχολεία θα ανοίξουν μετά τις γιορτές με ασφάλεια κάνοντας οι μαθητές και οι καθηγητές ένα επιπλέον τεστ» που αποτελούν κοροϊδία και εμπαιγμό.


Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών από την αρχή της πανδημίας είχαμε προειδοποιήσει για το πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση και όλο αυτό το διάστημα ζητάμε ουσιαστικά μέτρα προστασίας για τα σχολεία για να μπορούν να είναι ανοιχτά, ως οφείλουν, με ασφάλεια και υγιεινή.

Δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώνονται

Το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Γενάρη με το «μέτρο» του ενός τεστ επιπλέον για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας τους, τη στιγμή που η πανδημία με τη νέα μετάλλαξη έχει φουντώσει, είναι ανεπαρκές αφού τα κρούσματα μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία του νομού Αργολίδας είναι ήδη πάρα πολλά.

Και για να μιλήσουμε με απόλυτα νούμερα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αργολίδας τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 177 σε μαθητές 15 σε εκπαιδευτικούς και 5 σε βοηθητικό προσωπικό.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Στις 10 Γενάρη επιβεβαιώθηκαν να νοσούν 22 εκπαιδευτικοί και 58 παιδιά. Οι δάσκαλοι που απουσιάζουν λόγω νόσησης σε συνδυασμό με τους δασκάλους που απουσιάζουν λόγω άδειας έχουν αυξήσει τα κενά σε τέτοιο βαθμό που για να συμπληρωθούν τα κενά στο πρωινό πρόγραμμα ήδη σε κάποια σχολεία όπως το 4ο δημοτικό Ναυπλίου ή το Δημοτικό του Αγίου Ανδριανού κ.α. έχει διακοπεί η λειτουργία του ολοήμερου, με ότι συνέπειες έχει αυτό.

Επιπλέον με δεδομένο ότι τα νοσοκομεία του νομού μας έχουν τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό και οι πρωτοβάθμιες δομές υγείας υπολειτουργούν μπορούμε να φανταστούμε την ανησυχία της σχολικής κοινότητας και των γονιών όσον αφορά στην εξέλιξη της κατάστασης.

Ζητάμε από την Περιφέρεια Αργολίδας να συμβάλλει ουσιαστικά και να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα έτσι ώστε να μην μεταφέρονται οι μαθητές σε συνθήκες συνωστισμού από και προς τα σχολεία και να μη γίνονται τα λεωφορεία χώροι υπερμετάδοσης.

Ζητάμε από τις τοπικές διοικήσεις να διεκδικήσουν έκτακτη κρατική χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τη δωρεάν παροχή όλων των μέσων αυξημένης ατομικής προστασίας (π.χ. μάσκες ΚΝ95) σε όλο το προσωπικό στα σχολεία.

Με αποκλειστική ευθύνη του κράτους απαιτούμε να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας του νομού μας σε προσωπικό και υποδομές.

Καλούμε τα σωματεία μας ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ Αργολίδας μαζικά και αγωνιστικά να υπερασπιστούν το δικαίωμα εκπαιδευτικών και μαθητών για σχολεία ασφαλή και όχι χώρους υπερμετάδοσης του ιού και να διεκδικήσουν:



· Λήψη έστω και τώρα μέτρων για την αραίωση των μαθητών στις τάξεις

· Πραγματοποίηση μαζικών και επαναλαμβανόμενων τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ

· Κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς .

· Ενίσχυση σε προσωπικό καθαριότητας.

· Προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών και σύνδεσης των σχολικών μονάδων με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

· Διεύρυνση των κατηγοριών που δικαιούνται άδεια ευπαθούς ομάδας.

· Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού στους εκπαιδευτικούς που βγαίνουν θετικοί ή νοσούν (10 ημερών), σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους.

· Στοχευμένα εκπαιδευτικά – παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας σε μαθησιακό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο.

· Να μην εφαρμοστούν, να καταργηθούν η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα Θεμάτων. Ούτε σκέψη για διενέργεια πανελλαδικών εξετάσεων τύπου PISA σε ΣΤ΄ Δημοτικού και Γ΄ Γυμνασίου.

· Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες προώθησης της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης.

Μαρία Αλημπέρτη Μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Αργολίδας
Αγγελική Εμμανουήλ Μέλος του ΔΣ του ΣΕΠΕ Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ