ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Απάντηση Βεσυρόπουλου σε Ανδριανό για τη θέρμανση των δημοτικών κολυμβητηρίων με πετρέλαιο θέρμανσης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:09:00 μ.μ. | | |
Γιάννης Ανδριανός
Στην 1150/12-11-2021 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα την ανάγκη εξέτασης της δυνατότητας τα δημοτικά κολυμβητήρια να μπορούν να προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης αντί για κίνησης για την κάλυψη των αναγκών τους σε θέρμανση απάντησε ο αρμόδιος Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος διαβιβάζοντας σχετικό έγγραφο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.


Στην ως άνω έγγραφο αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Με τις διατάξεις της περ. β της παρ. 2 του άρθρου 73 του ν. 2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας» (Α ́265), ορίζεται ότι για την εφαρμογή των περιπτώσεων ζ ́, ια ́, ιδ ́, ιζ ́, και ιθ ́, της παρ. 1 του ίδιου άρθρου, ως καύσιμα θέρμανσης θεωρούνται τα προοριζόμενα να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για τη λειτουργία των κεντρικών συστημάτων θέρμανσης (καλοριφέρ) ή άλλων μέσων, για τη θέρμανση ανθρώπων στους χώρους κατοικίας, διαμονής ή εργασίας τους.

Συνεπώς, σύμφωνα με τα ανωτέρω, τα δημοτικά κολυμβητήρια μπορούν να προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης για την θέρμανση των κτηριακών τους εγκαταστάσεων εφόσον διαθέτουν χωριστό λέβητα από αυτόν που λειτουργεί για την θέρμανση του νερού της πισίνας για τo οποίο απαιτείται η προμήθεια πετρελαίου κίνησης. Σε περίπτωση ύπαρξης κοινού λέβητα ο οποίος λειτουργεί τόσο για τη θέρμανση των κτηριακών εγκαταστάσεων όσο και για την πισίνα του κολυμβητηρίου, απαιτείται η προμήθεια αποκλειστικά πετρελαίου κίνησης.

Τέλος, αναφορικά με τη χρήση πετρελαίου θέρμανσης για τη θέρμανση του νερού της πισίνας στα δημοτικά κολυμβητήρια, σας γνωρίζουμε ότι το ζήτημα αυτό προϋποθέτει τροποποίηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, γεγονός που εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της Υπηρεσίας μας καθώς συνδέεται με τη γενικότερη χάραξη της φορολογικής πολιτικής, είναι θέμα πολιτικής βούλησης και χρήζει σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας».

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ