ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) Εργαζομένων στην ΕΑΣ - ΡΕΑ για τις σημερινές αρχαιρεσίες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:55:00 π.μ. | |
Εκλογές
Την Τετάρτη 12/01/2022, με την 3η στη σειρά λόγω μη απαρτίας υποτιθέμενη Γενική Συνέλευση, ολοκληρώθηκε η θητεία του ΔΣ του σωματείου μας. Με απόλυτο εκφυλισμό των διαδικασιών, χωρίς διοικητικό και οικονομικό απολογισμό όπως προβλέπεται, χωρίς συζήτηση, προτάσεις και σχεδιασμό για το επόμενο διάστημα, η απερχόμενη πλειοψηφία ολοκλήρωσε την απόλυτη ανυπαρξία της την προηγούμενη τριετία.


Η πολύ μικρή συμμετοχή των συναδέλφων στην Γενική Συνέλευση, την κορυφαία διαδικασία για κάθε σωματείο, είναι αποτέλεσμα της συνειδητής προσπάθειας απαξίωσης της συλλογικής συζήτησης και οργάνωσης των διεκδικήσεων από την απερχόμενη πλειοψηφία του ΔΣ. Αποδεικνύει ότι οι δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού πάντα επιδίωκαν σωματείο μηχανισμό της εργοδοσίας, χωρίς ζωντανή συμμετοχή των εργαζομένων. Σωματείο που να καλλιεργεί την μοιρολατρία και τον συμβιβασμό με την κάθε αντεργατική επιδίωξη της εργοδοσίας αλλά και των κυβερνήσεων.

Το ξερίζωμα αυτής της κατάστασης αποτελεί προϋπόθεση για την δημιουργία ενός σωματείου, που με συλλογικές διαδικασίες, θα αποτελεί πραγματικό στήριγμα των εργαζομένων και όχι υποχείριο της εργοδοσίας.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, αυτοί που έχουν την ευθύνη, προφανώς με κάποιες αλλαγές στα πρόσωπα, για τη διαλυτική κατάσταση και το γεγονός ότι το σωματείο ήταν μακριά από τις ανάγκες και τα προβλήματα των συναδέλφων, αυτοί που αποτέλεσαν τον πιο πιστό σύμμαχο της εργοδοσίας σε κάθε αντεργατική απόφαση, διεκδικούν την ψήφο στις αρχαιρεσίες.

Η ΔΑΣ καλεί κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο να αξιοποιήσει την πείρα που αποκτήθηκε από τα «έργα και τις ημέρες» του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Να γυρίσει την πλάτη σε αυτούς που για την εξυπηρέτηση των μικροσυμφερόντων τους, ουσιαστικά τάσσονται απέναντι από τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Καλεί κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο να μην υποκύψει στη φοβία και θαρραλέα να δώσει νέα ώθηση στον διεκδικητικό αγώνα, στην άνοδο της πάλης των εργαζομένων, βάζοντας στο προσκήνιο τις δικές μας ανάγκες. Η πραγματικότητα που ζούμε σήμερα είναι η συνεχής υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου που δεν μπορεί να βελτιωθεί χωρίς μαχητική διεκδίκηση.

Η ΔΑΣ αποδεδειγμένα θα είναι στο πλευρό όλων των εργαζομένων για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα, παλεύοντας συλλογικά για την αναπλήρωση των απωλειών, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Το δικαίωμα μας να εργαζόμαστε και να ζούμε με αξιοπρέπεια, όπως αξίζει στον πλούτο που παράγει η δουλειά μας και στην δυνατότητα που δίνει η εποχή μας, δεν είναι ουτοπία!

Αποδεδειγμένα θα διεκδικεί και θα υπερασπίζεται χωρίς εκπτώσεις τα δικαιώματα όλων των συναδέλφων, με συνεχή προσπάθεια για την ενότητα στο κοινό συμφέρον και σπάζοντας τους τεχνητούς διαχωρισμούς μεταξύ των εργαζομένων, που χρόνια τώρα καλλιεργούνται, για να μην υπάρχει ενιαία και δυναμική απάντηση.

Αποδεδειγμένα θα είναι δίπλα και θα εκφράζει έμπρακτα και με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη σε κάθε συνάδελφο που βρίσκεται στο στόχαστρο και βιώνει την επιθετικότητα της εργοδοσίας. Θα απαιτεί δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση στη βάση των συμφερόντων των εργαζομένων και όχι της εργοδοσίας.

ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ 27ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022 ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ – ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΑΣ. ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ!


Η ΨΗΦΟΣ ΚΑΙ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΔΑΣ) ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ