ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Ένα drone με απινιδωτή έσωσε τη ζωή ενός 71χρονου στη Σουηδία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:17:00 μ.μ. | | |
Σουηδία: Ένα drone με απινιδωτή έσωσε τη ζωή ενός 71χρονου
Ένα drone βοήθησε να σωθεί η ζωή ενός 71χρονου που είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή, καθώς καθάριζε την αυλή του από το χιόνι στην πόλη Τρολχάταν, στη Σουηδία.


Από καθαρή σύμπτωση εκείνη τη στιγμή περνούσε και ο γιατρός Μουσταφά Αλί. Σταμάτησε και ξεκίνησε καρδιοπνευμονική ανάνηψη, τηλεφωνώντας στις Πρώτες βοήθειες. Είχαν περάσει μόλις τρεισήμισι λεπτά μεταξύ της πρώτης κλήσης για βοήθεια μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης και της άφιξης του drone με τον απινιδωτή, δήλωσε σε σουηδικά μέσα ενημέρωσης ο ηλικιωμένος ασθενής, ο οποίος δεν θελησε να αποκαλύψει το όνομά του.

Ο γιατρός μπόρεσε με τον απινιδωτή να επανεκκινήσει την καρδιά του 71 χρόνου. Ο απινιδωτής κατέβηκε στον ασθενή με ένα βαρούλκο. Έτσι το drone δεν χρειάστηκε να προσγειωθεί. Εκτός από το drone, η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης έστειλε επίσης στη συνέχεια και ασθενοφόρο. Το drone «βοήθησε πραγματικά», είπε ο γιατρός. «Είναι χρήσιμο για να σώσουμε ζωές».

Το drone θα μπορούσε να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο για ασθενείς που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές και μακριά από το νοσοκομείο. Η χρήση ιατρικών drones είναι μέρος ενός πειράματος της Everdrone στην περιοχή του Γκέτεμποργκ. Εμπλέκονται το Κέντρο Επιστήμης Αναζωογόνησης του Πανεπιστήμιου της Καρολίνσκα, η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης SOS Alarm και η υγειονομική αρχή Vastra Gotaland.

Σύμφωνα τηνEverdrone, τα drones μπορούν αυτή τη στιγμή να φτάσουν σε περίπου 200.000 άτομα στη Σουηδία. Τα drones θα μπορούσαν επίσης να εξοπλιστούν με πρόσθετο ιατρικό υλικό στο μέλλον. Ο προϊστάμενος της Everdrone, Ματς Σάλστρομ, είπε ότι αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για να φτάσει κανείς σε απομακρυσμένα νησιά.

naftemporiki.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ