ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

ΜέΡΑ25: Να αφαιρεθούν άμεσα τα κέρδη της ολιγαρχίας και οι άδικοι φόροι από το κόστος παραγωγής των αγροτών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:24:00 μ.μ. | | |
ΜέΡΑ25
Τι αναφέρει το ψήφισμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ 25 για τον δίκαιο αγώνα των αγροτών.

"Οι απασχολούμενοι στον πρωτογενή τομέα είδαν ξαφνικά το κόστος της παραγωγής τους να εκτοξεύεται σε δυσθεώρητα γι αυτούς ύψη, εξαιτίας της πολύ μεγάλης αύξησης των τιμών των καυσίμων και όλων των αγροτικών εφοδίων, με αποτέλεσμα την αδυναμία πολλές φορές των παραγωγών να συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία.

Το ΜέΡΑ25 συμφωνεί με την εύστοχη έκφραση που ακούστηκε στα μπλόκα, ότι δηλαδή οι αγρότες είναι οι αληθινοί θεσμικοί επενδυτές που εξασφαλίζουν τη διατροφική επάρκεια της χώρας.

Δεν μπορεί σε βάρος τους να πλουτίζει από την ακρίβεια η γνωστή κρατικοδίατη ολιγαρχία στο χώρο της ενέργειας.

Οι χρεώσεις αυτές δημιουργούν κίνδυνο επισιτιστικής κρίσης, καθώς υπό αυτές τις συνθήκες είναι βέβαιο ότι η παραγωγή θα μειωθεί.

Τα κύρια αιτήματα των αγροτών είναι όχι μόνο δίκαια αλλά και απολύτως απαραίτητα για τη συνέχιση της παραγωγής.

Η άμεση κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής ειδικά, αποτελεί και ένα αίτημα για όλη την κοινωνία, η οποία πρέπει να σταθεί στο πλευρό του αγώνα τους.

Διεκδικούμε μαζί με τους :

● Άμεση κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής Χρεώσεων Προμήθειας για το ηλεκτρικό ρεύμα, κοινωνικοποίηση της ΔΕΗ και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειαςι

● Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές, για όλους τους αγρότες σε ποσότητα που να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της παραγωγής

● Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια και τα βασικά είδη διατροφής ώστε αφενός να δημιουργηθεί ρευστότητα για τους παραγωγούς, αφετέρου να μειωθεί το κόστος για τους καταναλωτές.

● Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, για να μπορεί να αποζημιώνει για όλες τις καταστροφές,και για τα προϊόντα και για το κεφάλαιο, γρήγορα και στο 100%.
Με την κλιματική κρίση οι καταστροφές έχουν πολλαπλασιαστεί, πρέπει να προσαρμοστεί και η προστασία αυτών που είναι υπεύθυνοι για τη διατροφική επάρκεια της χώρας.

Για αυτούς τους λόγους στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων σε όλη την επικράτεια! Από την Αλεξανδρούπολη έως τα Χανιά και από την Θεσσαλία, την Εύβοια, τη Φθιώτιδα και όλη τη Δυτική Ελλάδα, τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου, η κλιμάκωση του αγώνα εναντίον της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας, εναντίον της κάθε απόπειρας για την περαιτέρω φτωχοποίησή τους από την Μητσοτάκης Α.Ε. είναι υποχρέωση του κάθε ενός από εμάς!

Ο αγροτικός κόσμος πρέπει να επιβιώσει για να μπορέσουμε να περάσουμε και σε μια πιο «πράσινη» προσέγγιση του πρωτογενή τομέα με:

✔ Σχέδιο για την διατροφική αυτάρκεια της χώρας μας.

✔ Έμφαση στην πράσινη μετάβαση, μέσω ζωνών βιολογικής καλλιέργειας.

✔ Αναδιάρθρωση των καλλιεργειών με αναγεννητική παραγωγή και με τρόπο που να συνάδει με τις τοπικές συνθήκες.

✔ Εκσυγχρονισμό των παραγωγικών διαδικασιών.

✔ Εξοικονόμηση νερού.

✔ Αξιοποίηση και επεξεργασία απορριμμάτων και υπολειμμάτων για βιοενέργεια αλλά και παραγωγή λιπασμάτων και κομπόστ.

✔ Δυναμική συνεταιριστική παραγωγή"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ