ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Εν αναμονή της ΔΕΔΑ για το φυσικό αέριο σε Άργος και Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:29:00 μ.μ. | |
Αγωγοί
Αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες η ανταπόκριση της ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου) στην πρόσκληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου που αφορούσε στην ανάπτυξη και λειτουργία δικτύων διανομής φυσικού αερίου, σε δύο αστικά κέντρα της και συγκεκριμένα στο Άργος και το Ναύπλιο.

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σε σχετικές δηλώσεις του, υπενθύμισε πως μέσω της αναθεώρησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, που έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Περιφέρεια εξασφάλισε πίστωση 20.000.000 ευρώ για την κατασκευή δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο.

Στις δαπάνες του έργου, περιλαμβάνονται και οι υπόλοιπες υποδομές που απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία των δικτύων, σύμφωνα με το ενωσιακό και εθνικό θεσμικό και διαχειριστικό πλαίσιο, περί εγκαταστάσεων και λειτουργίας υποδομών φυσικού αερίου.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο Π. Νίκας, εξακολουθεί η προσπάθεια για τη διασύνδεση με το φυσικό αέριο της Σπάρτης και της Καλαμάτας.

Για το θέμα αυτό ειδικότερα, ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχει συνάντηση στην Αθήνα, στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την γενική γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ