ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Μικροί εθελοντές στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:33:00 π.μ. | |
Δράσεις εθελοντισμού μικρών μαθητών
Οι μαθητές του Β2 τμηματος του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου στο πλαίσιο των Eργαστηρίων Δεξιοτήτων και συγκεκριμένα του θεματικού κύκλου «Ενδιαφέρομαι και ενεργώ» στην υποενότητα «Εθελοντισμός-Συμπερίληψη» υλοποίησαν το πρόγραμμα με τίτλο «Εθελοντισμός… Όλοι μπορούμε να προσφέρουμε ελπίδα». 

Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, κάποιες από τις δράσεις μας:

Αφού παρακολουθήσαμε σχετικά βίντεο, διαβάσαμε ιστορίες και συζητήσαμε τα χαρακτηριστικά του εθελοντισμού, φτιάξαμε μια αφίσα με το τι σημαίνει εθελοντισμός.
Επίσης, τις μέρες των Χριστουγέννων αποφασίσαμε κι εμείς να δράσουμε! Μαζέψαμε είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο «Χαμόγελο του Παιδιού» , πείσαμε φτιάχνοντας αφίσες και τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου μας να μας βοηθήσουν, ώστε να νιώσουν κι αυτοί τη χαρά της προσφοράς. 

 Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, τα προϊόντα που συλλέξαμε, τα πακετάραμε και μαζί με τα προϊόντα των υπόλοιπων μαθητών του σχολείου μας τα στείλαμε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» μαζί με τις χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές μας.
Τέλος, ολοκληρώνοντας το πρόγραμμά μας συζητάμε τι έμεινε στη μνήμη μας από αυτά τα εργαστήρια, τονίσαμε τη σημαντικότητα της διαρκούς προσφοράς και τους τρόπους με τους οποίους ωφελεί όχι μόνο τον περίγυρό μας, αλλά και εμάς τους ίδιους και φτιάξαμε όλοι μαζί σε χαρτί του μέτρου το «Δέντρο της φιλίας».

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές /τριες της Β2 τάξης του σχολείου μας και στη δασκάλα τους κ. Λουράκη Σοφία για τη διδασκαλία της σημασίας του εθελοντισμού, της προσφοράς και της φιλίας!!!

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ