ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Ταΰγετος: Η ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας απεγκλώβισε οχήματα από τα χιόνια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:27:00 π.μ. | | | |
ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας
“Η Εθελοντική Ομάδα ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας ενεργώντας σύμφωνα με τα όσα είχε ήδη καταθέσει στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, βρισκόταν την Κυριακή 30/1/22 σε ετοιμότητα στην ορεινή Μεσσηνία στον Ταΰγετο.

Η αποστολή της ήταν αφενός να συνδράμει τους αρμόδιους φορείς και αφετέρου, στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσης της, να έλθει αρωγός σε πολίτες που θα χρειάζονταν ενδεχομένως βοήθεια σε δυσκολίες που θα αντιμετώπιζαν λόγω των καιρικών συνθηκών.

Πράγματι, ύστερα από κλήσεις πολιτών, οι εθελοντές ενήργησαν αποτελεσματικά σε δύο περιπτώσεις απεγκλωβισμού οχημάτων αξιοποιώντας το ειδικό τετρακίνητο όχημα της Ο.Α.Κ.

-Στην πρώτη περίπτωση και λόγω του παγετού, όχημα τύπου τζιπ έφυγε της πορείας του και ‘’πλάγιασε’’ σε πρανές. Με τις κατάλληλες τεχνικές απεγκλωβισμού το όχημα ανασύρθηκε επιτυχώς δίχως ζημιά.
-Στην δεύτερη περίπτωση , κάτοικοι του Ταϋγέτου με τετρακίνητο τζιπ το οποίο ήταν εφοδιασμένο με 4 αντιολισθητικές αλυσίδες, εγκλωβίστηκαν στην περιοχή ‘’Μπακέικα’’ λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

 Με την χρήση του ειδικού τετρακίνητου που διαθέτει η Ομάδα ο απεγκλωβισμός πραγματοποιήθηκε με ασφάλεια.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ