ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

Συνάντηση στη Ν. Κίο Αργολίδας για την διοργάνωση του έτους μνήμης της Μικρασιατικής καταστροφής

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:16:00 μ.μ. | | |
Συνάντηση Μικρασιατικών Συλλόγων
Συμφωνα με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Ιωάννη Μαλτέζο, στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Κίου έγινε το μεσημέρι της Κυριακής 6 Φεβρουαρίου συνάντηση υπό τον Περιφερειάρχη με εκπροσώπους των Μικρασιατικών σωματείων από όλη την Πελοπόννησο μαζί με στελέχη της Περιφέρειας και της Εκπαίδευσης σχετικά με το συντονισμό των δράσεων για να τιμηθεί το έτος μνήμης των εκατό χρόνων από την καταστροφή του 1922.

Η Νέα Κίος επελέγη καθώς είναι πολυπληθής μικρασιατικός οικισμός και ο μόνος στην Πελοπόννησο που φέρει το χαρακτηρισμό "Νέα".
Αναγνωρίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες ότι κρίσιμος είναι ο συντονισμός μεταξύ των δράσεων, η οικονομική στήριξη της Περιφέρειας των σημαντικότερων από αυτές, πολλές δε από τις οποίες θα μεταφερθούν και σε όλες τις περιφερειακές ενότητες.

Επίσης τονίστηκε ο πλέον κρίσιμος ρόλος της εκπαίδευσης στην επιτυχία της διοργάνωσης των δράσεων για το έτος μνήμης. Εντύπωση προκάλεσε το πλήθος των ήδη προγραμματισμένων δράσεων από το Γυμνάσιο του Συνοικισμού της Κορίνθου, τις οποίες ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα τις χρηματοδοτήσει όλες. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες προανήγγειλε και η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Αργολίδας κα Δουράνου.

Το συμπέρασμα της συνάντησης είναι ότι μόνο με συνολικό συντονισμό και ιεράρχηση με κριτήριο πρωτίστως την ποιότητα θα έχει νόημα και επιτυχία η διοργάνωση του έτους μνήμης της Μικρασιατικής καταστροφής. Γιατί πρέπει να μας γίνει σε όλους πεποίθηση ότι δεν υπάρχουν χαμένες πατρίδες.
Υπάρχουν Αλησμόνητες Πατρίδες με ιστορία και πολιτισμό που μπόλιασε τον εντός των συνόρων Ελληνισμό και καθόρισε τη σημερινή μας φυσιογνωμία.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ