ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Γ.Γκιόλας: Οι αγρότες αγωνιούν, ο ΕΛΓΑ χρωστάει από πέρυσι και η κυβέρνηση διοργανώνει κομματικές φιέστες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:03:00 π.μ. | | | |
Γιάννης Γκιόλας
Η κακοκαιρία «ΕΛΠΙΔΑ» που έπληξε με καταστροφικές συνέπειες τον αγροτικό κόσμο στα τέλη Ιανουαρίου, ήρθε να ολοκληρώσει μια ήδη απελπιστικά άσχημη περίοδο για τους αγρότες της Αργολίδας, που έχουν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της πανδημίας αλλά και το τεράστιο κύμα ακρίβειας που σαρώνει την αγορά. 

Πλέον, τα βλέμματα όλων στρέφονται προς τον ασφαλιστικό φορέα, τον ΕΛΓΑ και φυσικά την Κυβέρνηση, η οποία για μια ακόμη φορά δεν δείχνει την απαιτούμενη διάθεση να σταθεί αποφασιστικά στο πλευρό των δοκιμαζόμενων αγροτών.

Το 2021 υπήρξαν κι άλλες περιπτώσεις παγετού. Οι πληγέντες αγρότες ακόμη περιμένουν να αποζημιωθούν από τις περσινές ζημιές. Εν τούτοις ο ΕΛΓΑ επιδεικνύει συμπεριφορά που γεμίζει τους παραγωγούς με ανασφάλεια καθώς το οικονομικό περιβάλλον γίνεται όλο και πιο δυσχερές. Οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι αδυνατούν όχι μόνο να προσφέρουν άμεσες λύσεις αλλά δηλώνουν δια στόματος του Προέδρου του ΕΛΓΑ, με δόση υπεροψίας και ειρωνείας, πως αν θέλουν πλήρη αποζημίωση θα πρέπει να καταβάλουν ασφάλιστρα 100%. Λες και δεν υπάρχει άλλη ρεαλιστική πρόταση η οποία θα έπρεπε να είχε προκύψει από την αναλογιστική μελέτη που ακόμη περιμένουμε να δούμε εδώ και 31 μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες. Ο παγετός της περασμένης εβδομάδας δεν κατέστρεψε μόνο ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής αλλά έκανε ζημιά και σε φυτικό κεφάλαιο. Οι αγρότες της Αργολίδας απαιτούν τώρα συγκεκριμένες λύσεις και όχι αόριστες υποσχέσεις, ζητούν μια χειροπιαστή απόδειξη ότι ο ασφαλιστικός τους φορέας είναι πράγματι στο πλευρό τους και κυρίως, ζητούν από την Κυβέρνηση να αποδείξει ότι το ενδιαφέρον της είναι ουσιαστικό και πραγματικό.

Οποιαδήποτε άλλη αναφορά σε μελλοντικές βοήθειες και παραπομπή στο απώτερο μέλλον για λύση των επειγόντων προβλημάτων που σφίγγουν ασφυκτικά τη θηλειά στο λαιμό των αγροτών, χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο και χρονοδιάγραμμα είναι όχι απλά απορριπτέες αλλά θα αποτελούν και την πιο μεγάλη απόδειξη της Κυβερνητικής αδιαφορίας για τους αγρότες που είναι από τους πιο σκληρά εργαζόμενους και με εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα.

Οι αγρότες απαιτούν: Καταγραφή των ζημιών και καταβολή αποζημιώσεων ΤΩΡΑ.

Γιάννης Γκιόλας

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ