ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Τι αναφέρει το ΚΚΕ Αργολίδας για την επίσκεψη Τσίπρα στο νομό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:08:00 μ.μ. | | |
Αλέξης Τσίπρας
Oı δηλώσεις του κ. Τσίπρα από την Αργολίδα για τα δήθεν μέτρα να ανακούφισης για τους αγρότες της περιοχής, είναι κοροϊδία!

Είναι νωπές ακόμα οι μνήμες της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε και υλοποίησε μια σειρά από μέτρα που επιβάρυναν τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, όπως για παράδειγμα η κατάργηση της επιστροφής του φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο κ.α.

Υλοποίησε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως όλες οι κυβερνήσεις, την πολιτική της ΕΕ, με απόλυτη συμφωνία στη γενική στόχευση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, που δεν είναι άλλη από την επιτάχυνση της συγκέντρωσης της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής στα χέρια λίγων καπιταλιστών που επενδύουν στον αγροτοδιατροφικό τομέα, με συνέπεια το παραπέρα ξεκλήρισμα των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων.

Όσο για την προστασία από «φυσικές καταστροφές», ο κ. Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά ότι ούτε η δική του κυβέρνηση, ούτε η σημερινή της ΝΔ, προχώρησαν σε μέτρα και έργα προστασίας από τα καιρικά φαινόμενα (αντιπαγετικά, αντιχαλαζικα, αντιπλημμυρικά), αφού αυτά θεωρούνται «μη επιλέξιμα» από την ΕΕ και τους επιχειρηματίες. Επιπλέον ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει κανονικά τους παραγωγούς, ο κανονισμός του δεν αναγνωρίζει και δεν αποζημιώνει το σύνολο των καταστροφών, δίνει μερικά ψίχουλα και μετά από πολύ μεγάλη καθυστέρηση, ενώ λειτουργεί μόνο από τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών, αφού οι κυβερνήσεις από το 2012 και μετά χρωστάνε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Το ΚΚΕ ξεκάθαρα λέει ότι το κρίσιμο ζήτημα σήμερα είναι η λαϊκή αγανάκτηση και η οργή που συσσωρεύεται να γίνει δύναμη πάλης, σύγκρουσης και ανατροπής.

Γιατί αυτή είναι η διέξοδος για το λαό και όχι η δήθεν «δημοκρατική διέξοδο», με τις εκλογές και με μια προοδευτική κυβέρνηση που δήλωσε ο κ.Τσίπρας! Δεν υπάρχουν αυτοί οι επίδοξοι “σωτήρες” καθώς όλα τα αστικά κόμματα, γιατί τέτοιο είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεχίσουν το ίδιο αντιλαϊκό έργο από εκεί που το άφησε ο προηγούμενος, όπως συνέβη τόσες φορές στο παρελθόν!

Το ΚΚΕ στηρίζει το δίκαιο αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών που είναι σήμερα στους δρόμους στα μπλόκα της αγροτιάς, τα αιτήματα επιβίωσης τους.

Αυτό που χρειάζεται είναι οργάνωση και πάλη μέσα από τις γραμμές του ριζοσπαστικού αγροτικού κινήματος για να ανατραπούν τα βάρβαρα μέτρα (Φορολογικό, Ασφαλιστικό, κόστος παραγωγής, ανατιμήσεις αγροτικού ρεύματος, εξευτελιστικές τιμές αγροτικών προϊόντων κ.ά.), που σκοπό έχουν την εξασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Αγωνιστική διεκδίκηση ενάντια στην ΚΑΠ, στη στρατηγική συγκέντρωσης γης και παραγωγής σε λίγα χέρια, με πλαίσιο αιτημάτων που να δίνει απαντήσεις στα προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτοπαραγωγών (π.χ. κατώτερες εγγυημένες τιμές που να αφήνουν ένα εισόδημα επιβίωσης, κρατικό ΕΛΓΑ που να αποζημιώνει, φθηνό ρεύμα και πετρέλαιο). Κοινός αντιμονοπωλιακός – αντικαπιταλιστικός αγώνας με τους εργατοϋπαλλήλους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, ο οποίος να φέρνει στο προσκήνιο το σύνολο των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και να ανοίγει την προοπτική οργάνωσης της κοινωνίας και της παραγωγής από την εξουσία της εργατικής τάξης με τη συμμετοχή της φτωχής αγροτιάς και των αυτοαπασχολούμενων της πόλης, τον σοσιαλισμό.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ