ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Ανδριανός: Απέναντι στα υπαρκτά προβλήματα του αγροτικού κόσμου η Κυβέρνηση έχει απαντήσει εμπράκτως και άμεσα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:11:00 μ.μ. | | |
Γιάννης Ανδριανός
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στην Αργολίδα οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι απέναντι στα υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο αγροτικός κόσμος λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, η Κυβέρνηση έχει απαντήσει εμπράκτως και άμεσα.

Αφενός, αμέσως μετά τον πρόσφατο παγετό, η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΕΛΓΑ επισκέφθηκε την Αργολίδα και δρομολόγησε άμεσα τις αναγκαίες διαδικασίες για τη δίκαιη αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών όπως συνέβη και για τα πυρηνόκαρπα, κάτι καθόλου αυτονόητο για την προηγούμενη κυβέρνηση.

Αφετέρου, η Κυβέρνηση διαρκώς εμπλουτίζει τη φαρέτρα των ουσιαστικών μέτρων στήριξης του αγροτικού κόσμου, ο οποίος πλήττεται σήμερα κυρίως λόγω της εξωγενούς αύξησης των τιμών της ενέργειας. Από το τελευταίο πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκαν στις 4 Φεβρουαρίου, υπενθυμίζω αυτά που κυρίως αφορούν τους παραγωγούς και στην Αργολίδα:

- Την κάλυψη του 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος αγροτικής χρήσης για την περίοδο από Αύγουστο έως Δεκέμβριο 2021, συνολικού ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ. Καμία διακοπή ρεύματος δεν θα γίνει πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία του συμψηφισμού.

- Την κάλυψη του 50% της ρήτρας αναπροσαρμογής για τους αγρότες και τις αγροτικές επιχειρήσεις για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

- Τη μόνιμη μείωση του ΦΠΑ στα λιπάσματα από το 13% στο 6%, μια παρέμβαση συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ.

- Πλέον της μείωσης του ΦΠΑ στις ζωοτροφές από το 13% στο 6%, την περαιτέρω ενίσχυση των κτηνοτρόφων με επιδότηση 7% επί του κύκλου εργασιών, δηλαδή επί του τζίρου που θα έχουν από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2022.

- Την άμεση έκδοση της σχετικής ΚΥΑ από το Υπουργείο Οικονομικών για την ήδη εξαγγγελθείσα επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους νέους αγρότες, όσους ανήκουν σε συλλογικά σχήματα και όσους εντάσσονται σε συμβολαιακή γεωργία, συνολικού ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι παραγωγοί γνωρίζουν καλά ότι η σημερινή Κυβέρνηση είναι στο πλευρό τους, εξαντλώντας κάθε δημοσιονομική δυνατότητα για την στήριξή τους σ’ αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία. Και μαζί με τους παραγωγούς μας, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τις αναγκαίες παρεμβάσεις για την στήριξη και την αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα στην πατρίδα μας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ