ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Βοήθεια για την αποκατάσταση του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στην Ύδρα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:07:00 μ.μ. | |
Άγιος Δημήτριος Ύδρας
Το πρωϊνό της 22ας Δεκεμβρίου 2021, προκλήθηκε καταστροφική πυρκαγιά στο εσωτερικό του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Δημητρίου Ύδρας. Δυστυχώς, τόσο το υψηλό θερμικό φορτίο που σημειώθηκε όσο και η αιθαλομίχλη, προκάλεσαν φθορές στον πανέμορφο αυτό Ναό.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι καταστράφηκαν ολοσχερώς ένα περίτεχνο ξυλόγλυπτο προσκυνητάρι, το παγκάρι, τα κλιματιστικά, στασίδια, ηχεία, μέρος του γυναικωνίτη, η βιβλιοθήκη με τα Λειτουργικά Βιβλία, Καλύμματα του Ναού κ.α., ενώ υπέστησαν σημαντικές φθορές τα Ιερά Κειμήλια (τέμπλο, Εικόνες, άμβων, Δεσποτικός Θρόνος, τρούλοι κ. α.) ώστε να χρήζουν συντηρήσεως.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού μας με μπροστάρη τον άξιο Ποιμενάρχη μας, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, που επέδειξε από την πρώτη στιγμή ανύστακτο ενδιαφέρον, έχει ξεκινήσει τον τιτάνιο αγώνα αναζήτησης χορηγών και εξεύρεσης πόρων για τη συντήρηση των Ιερών Κειμηλίων του Ναού, την αποκατάστασή του και την προμήθεια των αναγκαίων ειδών ώστε να επαναλειτουργήσει.

Μετά από το ενδιαφέρον πολλών που μας έχει συγκινήσει, αλλά και την πρόθεση να γίνετε αρωγοί και συμπαραστάτες στον αγώνα μας για να ξαναμπούμε στον Ιερό Ενοριακό Ναό μας, γινόμαστε επαίτες της αγάπης σας και γνωστοποιούμε τον Τραπεζικό Λογαριασμό του Ιερού Ναού στην Εθνική Τράπεζα:

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΥΔΡΑΣ

ΙΒΑΝ: GR4001104800000048029606059

Όσοι επιθυμείτε να συνδράμετε το δύσκολο έργο της ανακαίνισης, παρακαλούμε να μας ενημερώνετε για να λαμβάνετε την σχετική απόδειξη και το Ευχαριστήριον.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες:

π. Ιωαννίκιος Καλαφάτης: 6978998510

Εμμανουήλ Πούλος: 6978236001
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ