ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Χειμωνογλάρονο: Ένας "ρέκορντμαν" στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:31:00 π.μ. | |
Χειμωνογλάρονο
Χειμωνογλάρονα (Thalasseus sandvicensis) εντοπίστηκαν από τον φωτογραφικό φακό στην παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022. 
Μικρό θαλασσοπούλι το Χειμωνογλάρονο, με μακριά και λεπτά φτερά, σταχτί στη ράχη και λευκό στο υπόλοιπο σώμα. Φωλιάζει στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. 
Το χειμώνα τον περνάει στο Νότιο Ημισφαίριο αλλά και στη Μεσόγειο. Στα τέλη Απριλίου, μερικά ζευγάρια αναπαράγονται στο Δέλτα του Έβρου, στον Αμβρακικό και σε λίγες ακόμα λιμνοθάλασσες. 
Όπως και σε άλλα γλαρόνια, η κορυφή του κεφαλιού του Χειμωνογλάρονου είναι μαύρη έως τα μάτια και καταλήγει προς τα πίσω σε κοντό λοφίο. Το χειμώνα αυτό το μαύρο φτέρωμα περιορίζεται σε μια ταινία που ξεκινά από το ένα μάτι και, γυρίζοντας πίσω από το κεφάλι, καταλήγει στο άλλο. 
Η ουρά του Χειμωνογλάρονου είναι λευκή και ψαλιδωτή. Είναι μεταναστευτικό πουλί μεγάλων αποστάσεων και μπορεί να διανύσει σε μια μεταναστευτική περίοδο μέχρι και 90.000 χιλιόμετρα και κατέχει το ρεκόρ μακρύτερης μετανάστευσης στο ζωικό βασίλειο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ