ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Αναφορά Γκιόλα στη βουλή: Το κτίριο του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου χρειάζεται άμεσα επισκευή

Γιάννης Γκιόλας
Αναφορά κατέθεσε χτες 14 Φεβρουαρίου 2022 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας σχετικά με την ανάγκη έργων επισκευής και συντήρησης στο κτίριο του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου, μετά από επιστολή του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Γεωργόπουλου προς τον Υπουργό και αναπληρωτή Υπουργό Υγείας.

Το κτίριο κατασκευάστηκε τον προηγούμενο αιώνα, έχει ήδη υποστεί σημαντικές φθορές και με την έξαρση της πανδημίας, το επισκέπτονται καθημερινά αρκετοί δημότες της περιοχής. Σε συνδυασμό με την μεγάλη αύξηση των επισκεπτών, κυρίως την τουριστική περίοδο, κρίνεται επιβεβλημένο το κτίριο να επισκευαστεί αλλά και να γίνουν έργα συντήρησης στις υποδομές του, ώστε να υπηρετεί με επάρκεια τον προορισμό του.

Η Υγεία των κατοίκων της περιοχής Ερμιονίδας αποτελεί άμεση προτεραιότητα για όλους και για το λόγο αυτό το αίτημα του δημάρχου μας βρίσκει σύμφωνους και οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να ενεργήσουν τάχιστα.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της αναφοράς:

14-2-2022

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον κ. Υπουργό

Υγείας

Θέμα: « Επισκευή και συντήρηση του κτιρίου και των υποδομών του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου»

Με την παρούσα αναφορά σας κοινοποιώ την με αριθμ. πρωτ. 892/8-2-2022 επιστολή του Δημάρχου Ερμιονίδας, με την οποία απευθύνεται στον Υπουργό και την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, ζητώντας να γίνουν έργα συντήρησης του κτιρίου του Κέντρου Υγείας στο Κρανίδι.

Η πανδημία σε συνδυασμό με την χιλιομετρική απόσταση από τα νοσοκομεία Ναυπλίου και Άργους, έχει αυξήσει κατακόρυφα τον αριθμό των περιστατικών στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου. Ως εκ τούτου είναι αναγκαία η συντήρηση και η περεταίρω βελτίωση του κτιρίου, ώστε να δύναται να εξασφαλιστεί η πρόσφορη και επαρκής χρήση του από τους εργαζόμενους υγειονομικούς και τους πολίτες.

Τα Κέντρα Υγείας είναι γνωστό ότι κατασκευάστηκαν τον προηγούμενο αιώνα και ο χρόνος έχει επιφέρει σημαντική επιβάρυνση στις υποδομές των περισσότερων κτιρίων. Μεταξύ αυτών και το κτίριο του Κέντρο Υγείας Κρανιδίου που παρουσιάζει μεγάλες φθορές σε βαθμό ώστε η επισκευή και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών του ναι είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένος.

Η Υγεία των κατοίκων της Ερμιονίδας αλλά και των επισκεπτών της τουριστικής αυτής περιοχής, θα πρέπει να είναι πάντα στις άμεσες προτεραιότητες της Κυβέρνησης. Το αίτημα της δημοτικής αρχής εκφράζει το σύνολο των δημοτών και θα πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες να λάβουν αποφάσεις και να προβούν τάχιστα τις απαιτούμενες εργασίες.

Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωσή μας επί του εν λόγω θέματος.

Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 2022

Ο καταθέτων βουλευτής
Γκιόλας Ιωάννης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ