ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

«Ψυχολογία Συριανού Συζύγου: Χριστίνα» σε Πανελλήνια Πρώτη στο Κρανίδι από τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:05:00 μ.μ. | |
ΘΟΕ
Την θεατρική παράσταση με τίτλο «Ψυχολογία Συριανού Συζύγου: Χριστίνα», βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Εμμανουήλ Ροΐδη, σε διασκευή και δραματουργική επεξεργασία της Αιμιλίας Βάλβη και σκηνοθεσίας Γιάννη Λεοντάρη, φιλοξενεί σε Πανελλήνια Πρώτη ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας, το Σάββατο 5 Μαρτίου στις 8:30μμ, στον Πολυχώρο ΑΡΤίκι Μαραϊκε Ηλιού Ντε Κόνινγκ στο Κρανίδι.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Σύρος 1894. Ο σύζυγος και η Χριστίνα. Ένας άνδρας αποφασίζει να παντρευτεί το ερωτικό αντικείμενο του πόθου του για να πάψει να είναι ερωτευμένος. Η Χριστίνα «κλέβει» τις σκέψεις του και τις αποκαλύπτει στους θεατές. Ο άνδρας – παρών και απών στη σκηνή – παλεύει να «θάψει» τον έρωτά του. Φιλαρέσκεια, πόθος, χιούμορ, ζήλεια και αποκάλυψη όλων των ανδρικών στερεοτύπων για τον έρωτα και τον γάμο.

Το έργο, «βυθίζεται» στην ανδρική ψυχοσύνθεση για να σχολιάσει πτυχές της ερωτικής συνάντησης και του έγγαμου βίου: κτητικότητα, ερωτισμός, αφοσίωση, πάθος, πλήξη, αμφιβολία, ζήλεια, απιστία. Ο ανδρικός λόγος ακούγεται μέσα από ένα γυναίκειο σώμα, γκρεμίζοντας στερεότυπα και σχολιάζοντας την απουσία του γυναικείου λόγου, τότε και σήμερα.

Να σημειωθεί ότι η παράσταση αποτελεί το καλλιτεχνικό μέρος της διπλωματικής μεταπτυχιακής εργασίας της Αιμιλίας Βάλβη, στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών: «Θέατρο και Κοινωνία: θεωρία, σκηνική πράξη και διδακτική» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Η εξαίρετη σπαρταριστή νουβέλα «Ψυχολογία Συριανού συζύγου» του Εμμανουήλ Ροϊδη έχει παρουσιαστεί αρκετές φορές στην ελληνική θεατρική σκηνή. Είναι η πρώτη φορά που το έργο ερμηνεύεται από γυναίκα.

Διάρκεια παράστασης: 65’
Εισιτήριο: 10€.
Πληροφορίες-κρατήσεις στο τηλέφωνο: 698 698 2224.
Κράτηση εισιτηρίου απαραίτητη. Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με το χρόνο κράτησης.

Δείτε το τρέηλερ εδώ
https://www.youtube.com/watch?v=85t8Fnf_x7w&t=46s

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Διασκευή και δραματουργική επεξεργασία: Αιμιλία Βάλβη
Σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια: Γιάννης Λεοντάρης
Σχεδιασμός Φωτισμού: Νίκος Βλασσόπουλος
Σχεδιασμός και κατασκευή κοστουμιών: Αιμιλία Βάλβη
Οργάνωση Παραγωγής: Δόμνα ΧουρναζίδουΠαίζουν: Αιμιλία Βάλβη, Κωνσταντίνος Μιζάρας
Παραγωγή: Εταιρία Θεάτρου Αντίρρηση-Αιμιλία Βάλβη
Σε συνεργασία με τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας

Η παράσταση είναι μέρος της διπλωματικής μεταπτυχιακής διατριβής της Αιμιλίας Βάλβη στο πλαίσιο του ΠΜΣ: «Θέατρο και Κοινωνία: θεωρία, σκηνική πράξη και διδακτική» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Ναύπλιο). (Επόπτρια Καθηγήτρια Μαρία Βελιώτη).

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς του για την πολύτιμη στήριξή τους:
-για την τρέχουσα χειμερινή περίοδο:
ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2021-22: ΥΙΟΙ ΜΑΧΑΙΡΑ Ο.Ε. Πλακάκια-Είδη Υγιεινής-Υδραυλικά-Χρώματα Κρανίδι,
ΧΟΡΗΓΟΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2021-22: ΜΑΧΑΙΡΑ ΜΑΡΙΝΑ Κρανίδι & ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΜΠΑΣΙΜΑΚΟΠΟΥΛΟΙ Κοιλάδα,
-για την παράσταση: 
ΧΟΡΗΓΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: LONG VIEW RESORT HAMAMΜ & SPA Πόρτο Χέλι (Χορηγός Εισιτηρίου), ΟΙΚΟΣΗΜΟ Πόρτο Χέλι & CAPRARI Π. ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ Κρανίδι και όλους τους Υποστηρικτές της.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ