ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Α. Πουλάς: Ο αγροτικός κόσμος στενάζει και η κυβέρνηση περί άλλων τυρβάζει

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:02:00 μ.μ. | |
Σημεία ομιλίας Ανδρέα Πουλά στην Επίκαιρη Επερώτηση για τον αγροτικό τομέα:  "Ο αγροτικός κόσμος της χώρας μας βρίσκεται σε αναβρασμό. Οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι έχουν βγει στους δρόμους εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και την αδράνεια της κυβέρνησης απέναντι στα προβλήματά τους. 

Η κυβέρνηση από την πλευρά της αντί να δίνει αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα των αγροτών τους ρίχνει στάχτη στα μάτια τους με ημίμετρα, πελαγοδρομεί και δεν κάνει καμία ενέργεια στην κατεύθυνση της χάραξης μίας ολοκληρωμένης αγροτικής πολιτικής.

Είναι εμφανές ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε είναι ο απόλυτος εμπαιγμός των αγροτών, δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα που είναι εντονότατο, εξοργίζουν περισσότερο τους αγρότες, παρά δίνουν λύση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Δείχνουν επίσης ότι η κυβέρνηση δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα, γι’ αυτό δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος. Άνθρακες ο θησαυρός.

Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής έχουμε καταλήξει και προτείνουμε άμεσες, στοχευμένες παρεμβάσεις για έναν ισχυρό αγροδιατροφικό τομέα:

1) Άμεση επιστροφή ΕΦΚ Πετρελαίου για όλους τους αγρότες και όχι το Φθινόπωρο όπως προκύπτει από τις εξαγγελίες σας

2) Εφαρμογή πλαφόν στην ρήτρα αναπροσαρμογής του ηλεκτρικού ρεύματος για όλη την καλλιεργητική περίοδο.

3) Κάλυψη μεγαλου μέρους του κόστους των λιπασμάτων.

Τα μέτρα αυτά συνδυάζονται με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την μείωση του ΦΠΑ των ειδών πρώτης ανάγκης που έχουμε προτείνει ώστε οι καταναλωτές εγχώριων προϊόντων να μπορούν να τα αγοράζουν μιας και αυτών το εισόδημα έχει μειωθεί από την ακρίβεια.

Επιπλέον, προτείνουμε 7 επείγοντα Μεσο-μακροπρόθεσμα μέτρα αφού τώρα λαμβάνονται οι αποφάσεις για την κατανομή των πόρων του ταμείου ανάκαμψης & ανθεκτικότητας και της νέας ΚΑΠ

1) Ενίσχυση της παραγωγής και χρήσης όλων των μορφών ΑΠΕ.

2) Ενίσχυση και εκσυγχρονισμός του δικτύου υψηλής διασυνδεσιμότητας για την αξιοποίηση της παραγωγής ΑΠΕ από τους αγρότες και τις οργανώσεις τους.

3) Κατεύθυνση των ενισχύσεων στήριξης για την είσοδο νέων γεωργών στη δημιουργία υποδομών με επιστημονική στήριξη και εκπαίδευση των αγροτών για να ανταποκριθούν στις νέες ανάγκες και απαιτήσεις. Ενίσχυση του ρόλου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

4) Αλλαγή των κανονισμών του ΕΛΓΑ για προσαρμογή στις ζημιές από την κλιματική κρίση.

5) Προώθηση κατά προτεραιότητα των έργων αποταμίευσης, διαχείρισης, προστασίας και εξοικονόμησης του αρδευτικού νερού.

6) Ενδυνάμωση και στήριξη της εξωστρέφειας με εστίαση σε συγκεκριμένα ποιοτικά προϊόντα της χώρας (φέτα, ελαιόλαδο, κηπευτικά, φρούτα, γιαούρτι, κρασί, ελιές).

7) Διασύνδεση του αγροτικού τομέα με τον τουρισμό."

Δείτε παρακάτω το βίντεο της πρωτολογίας:

Δείτε εδώ το βίντεο της δευτερολογίας:
 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ