ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Αναφορά Γκιόλα: Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες των Γενικών Αρχείων του Κράτους σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:24:00 π.μ. | |
Γιάννης Γκιόλας
Αναφορά κατέθεσε χτες 1 Φεβρουαρίου 2022 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας σχετικά με τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, που αναφέρονται σε επιστολή των Φίλων των Γενικών Αρχείων του Κράτους.

Ο ρόλος των Γενικών Αρχείων του Κράτους δεν περιορίζεται στην καταγραφή και τη διαφύλαξη των υπαρχόντων Αρχείων των Υπηρεσιών του Δημοσίου αλλά αποκτά τεράστια σημασία αφού συμμετέχει στο επωφελές έργο της διατήρησης της Ιστορίας και της συλλογικής μνήμης ενός λαού.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της αναφοράς:

1-2-2022

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς την κ. Υπουργό

Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Αδήριτη ανάγκη η κάλυψη του ελλείποντος προσωπικού και η εξασφάλιση της απαιτούμενης υλικοτεχνικής υποδομής των Γενικών Αρχείων του Κράτους (ΓΑΚ) Αργολίδας »

Με την παρούσα αναφορά σας κοινοποιώ την με αριθμ. πρωτ. 001/30-1-2022 επιστολή του Σωματείου «ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (ΓΑΚ) ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ» που υπογράφεται από τον Πρόεδρο και τη Γενική Γραμματέα αυτού και απευθύνεται προς όλους τους βουλευτές της Αργολίδας.

Με την ως άνω επιστολή προβάλλεται έντονα η αναγκαιότητα της βελτίωσης και του εκσυγχρονισμού της δομής των ΓΑΚ στο Ναύπλιο, όπου και η έδρα των.

Ειδικότερα επισημαίνονται πρωτίστως μεγάλες ελλείψεις στο προσωπικό. Αυτή τη στιγμή στην εν λόγω υπηρεσία, της οποίας ο οργανισμός προβλέπει επτά (7) θέσεις μονίμων και εξειδικευμένων υπαλλήλων, υπηρετεί μόνο ένας (1) και τρεις (3) καλύπτονται από ισάριθμους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς από τη Β/θμια Εκπαίδευση. προβληματικές

Επιπροσθέτως οι υλικοτεχνικές ελλείψεις είναι μεγάλες και ανυπέρβλητες καθιστώντας τη λειτουργία της Υπηρεσίας προβληματική.

Ειδικότερα:

Α) Η δομή στεγάζεται σε τρία κτίρια και όχι σε ένα που θα έπρεπε να στεγάζει την Υπηρεσία ενιαία με πρόδηλη τη βελτίωση της εσωτερικής της λειτουργίας.

Β) Ο μηχανολογικός εξοπλισμός έχει καταστεί δυσλειτουργικός και μη αποδοτικός λόγω της παρωχημένης τεχνολογίας των μονάδων του (κλιματισμός, σύστημα πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας καθώς και αντικλεπτικά συστήματα).

Γ) Δεν εμπλουτίζονται τα αρχεία με τα σωρευμένα και εγκαταλειμμένα αντίστοιχα έγγραφα, βιβλία κ.α. Υπηρεσιών του Δημοσίου με κίνδυνο την απώλεια ή και την καταστροφή τους.

Επειδή η συντελούμενη αξιολόγηση, καταγραφή και διαφύλαξη των υπαρχόντων αρχείων των υπηρεσιών του Δημοσίου δεν αποβλέπει μόνο στη διαφύλαξη και συντήρησή τους, αλλά επιτελεί το εξόχως επωφελές έργο της διατήρησης της Ιστορίας και της συλλογικής μνήμης ενός λαού.

Παρακαλούμε να προβείτε στην εξασφάλιση των απαιτούμενων και υποδεικνυόμενων όρων λειτουργίας των ΓΑΚ της Αργολίδας, όπως αυτοί περιέχονται εξειδικευμένα στη σχετική επιστολή του Συλλόγου των Φίλων ΓΑΚ Αργολίδας.

Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωσή μας επί του εν λόγω θέματος.

Συν:(1) Την με αριθμ. Πρωτ. 001/30-1-2022 επιστολή του Σωματείου «ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (ΓΑΚ) ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ»

Αθήνα, 1 Φεβρουαρίου 2022

Ο καταθέτων βουλευτής
Γκιόλας Ιωάννης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ