ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Η Νέα Κίος στο Δήμο Άργους Μυκηνών θα τιμήσει την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:23:00 μ.μ. | | |
Η Νέα Κίος στο Δήμο Άργους Μυκηνών θα τιμήσει την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής
H χρονιά που διανύουμε το 2022 αποτελεί το έτος που συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η οποία συνιστά ένα γεγονός που «σημάδεψε» ολόκληρη τη νεοελληνική ιστορία.


Η Νέα Κίος στο Δήμο Άργους Μυκηνών θα τιμήσει όπως πρέπει την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής, όπως αξίζει τόσο στην ιστορία του τόπου αλλά, και ιδιαίτερα, ως φόρο τιμής στους προγόνους της, που μέσα από μεγάλες δυσκολίες, ξεριζωμένοι από μια πατρίδα που ο ελληνισμός μεγαλούργησε επί 2.000 και πλέον χρόνια, κατάφεραν, όχι μόνο να επιβιώσουν στη νέα πατρίδα, αλλά να δώσουν και ένα στίγμα αξιόλογο, μεταλαμπαδεύοντας από τις αλησμόνητες πατρίδες στην κυρίως Ελλάδα τις αξίες, τον πολιτισμό τους και το δυναμικό τους πνεύμα.
Προσωπικότητες που έλκουν την καταγωγή ή έχουν δραστηριοποιηθεί στη Νέα Κίο, και απλοί πολίτες που έχουν ενδιαφέρον για το εν λόγω ζήτημα καλούνται να συνθέσουν αξιόλογες κοινές εκδηλώσεις, αντάξιες της συγκεκριμένης επετείου.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΚΕΔΑΜ Γιάννης Σαρηγιάννης, σημειώνει: « Όπως υποστηρίζει ο Dodd (1998) "o πολιτισμός είναι σαν τις αποσκευές που κουβαλάμε" και όταν ανοίγουμε την κάθε θήκη της πολιτισμικής μας βαλίτσας, εξερευνούμε ένα αλληλένδετο σύνολο ομαδικών ταυτοτήτων, πεποιθήσεων, αξιών, δραστηριοτήτων, κανόνων και εθίμων, θεσμών και μοτίβων επικοινωνίας που προκύπτουν από τις καθημερινές μας ανάγκες. Ο πολιτισμός συνίσταται στην παραγωγή και ανταλλαγή νοημάτων μεταξύ μελών μιας κοινωνίας ή ομάδας!!! Αυτό μας ενώνει και αυτό είναι το σημείο συνάντησης μας!!!

Ο τόπος και ο χρόνος μετά από 100 χρόνια μας καλεί να ανοίξουμε αυτές τις "αποσκευές -βαλίτσες"!!!! Καλή μας Δύναμη!!! »
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ