ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Τιμητική διάκριση από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας στον πρώην Δήμαρχο Κρανιδίου Νικόλαο Κοντογιάννη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:29:00 π.μ. | |
Κοντογιάννης- Γεωργόπουλος
Τιμητική πλακέτα στον πρώην Δήμαρχο Κρανιδίου, κ. Νικόλαο Κοντογιάννη, απένειμε την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος ως ένδειξη αναγνώρισης για την εν γένει προσφορά του στον Δήμο μας.

Ο κ. Νικόλαος Κοντογιάννης, γεννήθηκε στο Κρανίδι το έτος 1923 και είναι σήμερα 99 ετών. Κατά την περίοδο 1983-1998, υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση του τότε Δήμου Κρανιδίου. Διετέλεσε δυο τετραετίες Δημοτικός Σύμβουλος (1983-1986, 1991-1994) και δύο τετραετίες Δήμαρχος Κρανιδίου, κατά τις χρονικές περιόδους 1987-1990 και 1995-1998. Η οκταετής διάρκεια της θητείας του ως Δήμαρχος Κρανιδίου χαρακτηρίστηκε επιτυχής, αφού αντιμετώπισε με σύνεση και θρησκευτική ευλάβεια τα διοικητικά καθήκοντά του.

Αφορμή για την τιμητική αυτή διάκριση αποτέλεσε η σημαντική και πολύχρονη συμβολή του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Δήμου μας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Νικόλαος Κοντογιάννης, ενισχύει διαχρονικά τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρανιδίου. Επίσης, προχώρησε στην δωρεά οικοπέδου, εις μνήμην των γονέων του Γεωργίου και Κυριακής Κοντογιάννη και του υιού του Γεωργίου Κοντογιάννη, συνολικής έκτασης 800 τμ., στην θέση Ασπρόχωμα Κρανιδίου, το οποίο συνορεύει με το γήπεδο του Π.Α.Ο.Κ. Είχε τεράστια συμβολή στις διαδικασίες, που αφορούν το έργο της κατασκευής του Κυκλοφοριακού κόμβου στην Περιφερειακής οδού Κρανιδίου προς Πόρτο Χέλι.

Συγκεκριμένα, η πολύτιμη δωρεά που έκανε, παραχωρώντας αφιλοκερδώς τμήμα του αγροτεμαχίου του, στη θέση “Ασπρόχωμα” Κρανιδίου εδαφικής έκτασης 4.668,08 τμ, ήταν ιδιαίτερα σημαντική για την έναρξη κατασκευής του έργου.

Αποτελεί ασφαλώς εξέχουσα τιμή για τον Δήμο Ερμιονίδας και προξενεί ιδιαίτερη χαρά σε όλους μας το γεγονός πως τιμήθηκε ένας άξιος και ικανός Δήμαρχος, του οποίου η συμβολή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διαδραματίζει έως και σήμερα καθοριστικό ρόλο, όχι μόνο με την ιδιότητα του, ως Πρώην Δήμαρχος αλλά και ως Άνθρωπος.

Ο κ. Νικόλαος Κοντογιάννης ευχαρίστησε θερμά τον κ. Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή για την ευγενική πρωτοβουλία της συνάντησής τους, μια ιδιαίτερα τιμητική στιγμή, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ίδιος. Επίσης, ευχήθηκε σε όλες και όλους, όσους από κάθε θέση εργάζονται για τον τόπο μας, υγεία, καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στην προσπάθειά τους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ