ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Δραματικές εικόνες με τις ξεραμένες πορτοκαλιές στον κάμπο της Αργολίδας (βίντεο)

Παγετός
Δραματικές είναι οι εικόνες, που καταγράψαμε το πρωί της Πέμπτης 17 Φεβρουαρίου με drone πάνω από τον Αργολικό κάμπο, με τις πορτοκαλιές να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και μεγάλα τμήματα του κάμπου να έχουν ξεραθεί.
  
Οι ζημιές που προκάλεσε ο παγετός στα εσπεριδοειδή και στα κηπευτικά στην Αργολίδα, μετά τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες στα τέλη Ιανουαρίου, είναι τραγικές.
Τα πορτοκάλια στο κάμπο της Αργολίδας έγιναν κυριολεκτικά «παγάκια» και όπως φαίνεται αναμένονται και μεγάλες ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο της περιοχής καθώς και τα δέντρα έχουν υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές. 
Τα εσπεριδοειδή καταστράφηκαν, καθώς, λόγω του παγετού με θερμοκρασίες να φτάνουν και τους μείον 8 βαθμούς Κελσίου ,αλλά και της διακοπής ηλεκτροδότησης από την ΔΕΗ, δεν λειτούργησε η αντιπαγετική προστασία. 
Οι καρποί πάγωσαν στο εσωτερικό τους, με αποτέλεσμα να καθίσταται μη εμπορεύσιμο το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής. Χαρακτηριστικό είναι το τοπίο στον Αργολικό κάμπο που καταγράψαμε με τις πορτοκαλιές να έχουν ξεραθεί.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ