ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Προσοχή με τις ζεστές στάχτες από τα τζάκια και τις ξυλόσομπες που πυρπολούν τους πλαστικούς κάδους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:44:00 μ.μ. | | |
Φωτιά σε πλαστικό κάδο απορριμμάτων
Όλοι οι δημότες που εχουν τζάκια οι ξυλόσομπες θα πρέπει να μην πετούν ζεστά υπολείμματα στάχτης, ειδικά σε κάδους απορριμμάτων.

Αρκετά είναι τα περιστατικά με κάδους που πυρπολήθηκαν από ...απρόσεκτους δημότες τον τελευταίο χρόνο.

Μετά τα επανειλημμένα περιστατικά, συνιστάται στους δημότες να μην πετούν ζεστά υπολείμματα στάχτης από τζάκια και σόμπες στους κάδους απορριμμάτων καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς που μπορεί να οδηγήσει τόσο στην ολοκληρωτική καταστροφή του κάδου, όσο και στην πρόκληση μιας γενικευμένης φωτιάς ακόμη και στο ίδιο το απορριμματοφόρο βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων.

Οι πολίτες θα πρέπει να συγκεντρώνουν τη στάχτη σε μεταλλικά δοχεία και να την αφήνουν εκεί για μια τουλάχιστον ημέρα, πριν την απόρριψή της σε καλά κλεισμένες σακούλες στους πλαστικούς κάδους απορριμμάτων.

Η έξαρση του φαινομένου μπορεί και να οφείλεται στην αύξηση του κόστους θέρμανσης τα τελευταία χρόνια και κατ’ επέκταση την εκμετάλλευση και χρήση δασικών καυσόξυλων. Η χρήση τζακιών και ξυλόσομπων έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και σε αρκετές περιοχές λόγω των αυξήσεων στην ενέργεια αναμένεται μεγαλύτερη χρήση των θερμαντικών μέσων με ξύλα. 

Ο κίνδυνος είναι διπλός. Ο ένας είναι ότι οι θερμές στάχτες, που καταλήγουν ανεξέλεγκτα στους κάδους, μπορεί να γίνουν αιτία να κινδυνεύσουν οι εργαζόμενοι Καθαριότητας των δήμων και κυρίως αυτοί που εργάζονται στα απορριμματοφόρα.Ο άλλος είναι να καταστραφεί ο μηχανολογικός ή ο εξοπλισμός Καθαριότητας, όπως είναι οι κάδοι. Η καταστροφή του εξοπλισμού καθαριότητας και η αντικατάστασή του με νέο, επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου και τους δημότες. Γι’ αυτό είναι αναγκαία η προσοχή όλων μας. 


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ