ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου: Ξεκίνησαν οι καταθέσεις στον εισαγγελέα

Δικαστήρια Ναύπλιο
Στις δικαστικές αρχές έχουν φτάσει οι καταγγελίες φοιτητών και φοιτητριών για σεξουαλική παρενόχληση από Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Το θέμα έχουν, από την προηγούμενη εβδομάδα, θέσει οι φοιτητές σε γνώση της υπουργού Παιδείας και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Πολλοί είναι οι καθηγητές που τάσσονται υπέρ των φοιτητών και κυρίως, επισημαίνουν την αναγκαιότητα να διαλευκανθεί η υπόθεση, που αφορά στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Ναυπλίου.

Για το θέμα μίλησε εκτενώς στην εκπομπή της ΕΡΤ Καλαμάτας την Δευτέρα (21/2) ο Κοσμήτορας Νίκος Ζαχαριάς, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι η υπόθεση έχει καθυστερήσει να φτάσει στη Σύγκλητο, κάτι που απαιτούν άλλωστε πολλά από τα μέλη της.

Επίσης, στη σημερινή εκπομπή (22/2) της ΕΡΤ Καλαμάτας, μίλησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου, πρώην Πρύτανης του Πα.Πελ. και πρώην υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο οποίος άλλωστε ήταν και ο πρώτος που πριν μερικές μέρες, δημοσιοποίησε μέσω των social την ύπαρξη της καταγγελίας των φοιτητών.


Ο Πρύτανης του πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιος Κατσής, μιλώντας στην ΕΡΤ και στη συνάδελφο Πέγκυ Μπρούσαλη, σημείωσε ότι πέραν της έρευνας των εισαγγελικών αρχών, έχει ξεκινήσει και διοικητή έρευνα από τα αρμόδια όργανα του πανεπιστημίου.

Τέλος, πέραν των καταγγελιών τους, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Σχολής Καλών Τεχνών στο Ναύπλιο εξέδωσαν ψήφισμά με το οποίο απαιτούν:

●Την απομάκρυνσή του συγκεκριμένου καθηγητή από κάθε πανεπιστημιακό/εκπαιδευτικό χώρο και την άμεση αντικατάστασή του, καθώς το μάθημά του είναι υποχρεωτικό για την απόκτηση της παιδαγωγικής επάρκειας.
●Άρση των θεσμικών του αρμοδιοτήτων.
●Προστασία των καταγγελλόντων/καταγγελλουσών.
●Στήριξη των καταγγελιών και των ατόμων που έχουν ήδη εκτεθεί.
●Η συνέλευση καθηγητών της Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου και η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου να λάβουν ανοιχτά θέση, να στηρίξουν και να προστατέψουν έμπρακτα τους φοιτητές και τις φοιτήτριες.

Να σημειωθεί ότι τα μαθήματα ξεκίνησαν χθες (21 Φεβρουαρίου) με τον εν λόγω καθηγητή να ειδοποιεί ότι ακυρώνει το πρώτο του μάθημα, προφανώς αντιλαμβανόμενος το εξαιρετικά οξυμένο κλίμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη εξετάζονται μάρτυρες και υποβάλλονται ένορκες καταθέσεις στον εισαγγελέα πρωτοδικών Ναυπλίου.

Ρεπορτάζ: Μ. Τομαρά
Πηγή: ert.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ