ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Euroferry Olympia: Θρίλερ με τους 12 αγνοούμενους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:22:00 μ.μ. | | | |
Euroferry Olympia
Ώρες τεράστιας αγωνίας και τρόμου ζουν οι συγγενείς των 12 αγνοούμενων του πλοίου που εκδηλώθηκε φωτιά ανοιχτά της Κέρκυρας.


Από αυτούς, οι 3 είναι Έλληνες, και οι οικογένειές τους φοβούνται τα χειρότερα, μιας και δεν έχουν δώσει σημεία ζωής, ενώ η φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia καίει ακόμα.

“Δεν εχουμε καποιο νεότερο, εχω μιλησει με το λιμενικό, ειναι πολύ νωρίς ακομα για να μου πούνε κάτι. Βρίσκομαι στην Κέρκυρα αυτή τη στιγμή. Είμαι και εγω οδηγός, οπως και ο πατέρας μου, ταξιδεύει εδώ και πολλά χρόνια . Στη 1.30 το βράδυ, οταν μπήκε στο καράβι ηταν η τελευταία φορά που μιλήσαμε. Απ’ ότι φαίνεται ειχε μείνει στο φορτηγό, αυτό φοβάμαι. Περιμένουμε να σταματήσει να καίγεται τόσο πολύ το καράβι ωστε να μπορούν να μπουν και στα άλλα σημεία του καραβιου. ” λεει στο newsit.gr ο Ηλίας Γεροντιδακης, οδηγός και γιος ενός από τους τρείς Έλληνες αγνοούμενους.

«Ό,τι ενημέρωση έχουμε ειναι από τα κανάλια και απο το υπουργείο, που μου είπαν οτι δεν μπορούν να πλησιάσουν γιατι ειναι πολυ υψηλές οι θερμοκρασίες και οτι υπάρχουν παραπλέοντα πλοία που προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά. Ο άντρας μου ειναι έμπειρος οδηγός, 45 χρόνια οδηγός, ταξιδεύει παρα πολλά χρόνια. Εγω μίλησα τελευταία φορά μαζί του την Πέμπτη που ηταν καθοδον για να πάει να φορτώσει» αναφέρει στο newsit.gr κλαίγοντας και αγωνιώντας για τον άντρα της η κα Βάνα, σύζυγος του τρίτου Έλληνα οδηγού που αγνοειται.

Συνεχίζεται η προσπάθεια να σβηστεί η φωτιά


Την ίδια ώρα συνεχίζεται η κατάσβεση στο πλοίο , με την αγωνία να έχει φτάσει στα ύψη.

Και οι 3 είναι οδηγοί, όπως έγινε γνωστό, με το πλοίο να καίγεται τώρα στο εσωτερικό του.

Παράλληλα, καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες για να να μη βυθιστεί το Euroferry Olympia από τις τεράστιες ζημιές που έχει υποστεί.

Το πλοίο έχει ήδη προσδεθεί από ρυμουλκό και δεν κινδυνεύει πλέον να παρασυρθεί και να προσαράξει στα αβαθή ή να προσκρούσει επάνω σε κάποιο άλλο πλοίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εσωτερικό του πλοίου επικρατούν θερμοκρασίες πάρα πολύ υψηλές που φτάνουν τους 500-600 βαθμών Κελσίου, ενώ στις δεξαμενές του το Euroferry Olympia φέρεται να έχει πάνω από 700 τόνους.

Η υψηλή θερμοκρασία είναι ο λόγος που ακόμα δε μπορεί κανείς να μπει μέσα για να κάνει έρευνες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες ανεύρεσης των χαμένων ανθρώπων καθώς και η κατάσβεση της πυρκαγιάς, θα γίνει απάντληση όλων των πετρελαιοειδών ποσοτήτων από το πλοίο για να εξουδετερωθεί ο κίνδυνος της θαλάσσιας ρύπανσης.

Το πλοίο σε δεύτερο χρόνο θα ρυμουλκηθεί σε ασφαλή λιμένα σύμφωνα με τις οδηγίες της πλοιοκτήτριας εταιρείας και μετά απο συνεννόηση με τις Αρχές. Κλιμάκιο της “Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων” έχει ήδη μεταβεί στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της σύμφωνα με το κοινοτικό και εθνικό δίκαιο, για να διεξάγει τεχνική διερεύνηση για τον εντοπισμό των αιτιών και συνθηκών που οδήγησαν στην πρόκληση του ναυτικού ατυχήματος της πυρκαγιάς, σε συνεργασία με την ομότιμη Ιταλική Αρχή DIGIFEMA.

Με εντολή του Υπουργού οι οικογένειες των Ελλήνων αγνοουμένων με την συνοδεία Αξιωματικού ΛΣ- Ψυχολόγου και με μέριμνα του Υπουργείου, έχουν μεταβεί στην Κέρκυρα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ