ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Γ.Γκιόλας: H κοινωνική επανένταξη των αποφυλακισμένων είναι ευθύνη όλων μας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:11:00 μ.μ. | |
Γιάννης Γκιόλας
Μιλώντας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος και λοιπών Δομών εγκλεισμού κρατουμένων,ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, τόνισε την σημαντική προσπάθεια του Σωφρονιστικού συστήματος να καταφέρει να πετύχει την κοινωνική επανένταξη των αποφυλακισμένων.


Στο προοίμιο της ομιλίας του συμφωνώντας με την Πρόεδρο της «ΕΠΑΝΟΔΟΣ» κ. Ζαραφωνίτου, επισήμανε ότι ο τρόπος έκτισης της ποινής δεν πρέπει να διακατέχεται από αυστηροποίηση και να διαπνέεται από τιμωριτικό και εκδικητικό χαρακτήρα αλλά από ορθολογικοποίηση των ποινών με ελάφρυνση και μεταχείριση των κρατουμένων με σκοπό τη σταδιακή κοινωνική επανένταξή τους.

Τεράστια η συμβολή είναι τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας τα οποία λειτουργούν σε 11 από τα 25 καταστήματα κράτησης και θα πρέπει ο αριθμός τους να αυξηθεί. Παράλληλα θα πρέπει να βελτιωθούν οι συνθήκες διδασκαλίας, όπως και οι κτιριακές υποδομές.

Καλλιτεχνικές δράσεις, βιβλιοθήκες, θέατρο και πλήθος άλλων δράσεων θεωρείται βέβαιο ότι θα επιδράσει θετικά στη διαμόρφωση της αντίληψης των κρατουμένων, οι οποίοι οφείλουμε να επιστρέφουν στην κοινωνία σαν καλύτεροι άνθρωποι και όχι σαν «θηρία».

Δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση του Γιάννη Γκιόλα:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ