ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Αργολίδα: Τι συζητήθηκε στην σύσκεψη για τη λειτουργία των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:57:00 μ.μ. | | |
ΤΟΕΒ
Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, σήμερα 25 Φεβρουαρίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας με αντικείμενο τη λειτουργία των υφιστάμενων εγγειοβελτιωτικών έργων και την εξέταση τρόπων αναβάθμισής τους. 

Η συνάντηση αυτή υλοποιήθηκε μετά από συνεννόηση του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Στάθη Αναστασόπουλου και του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αργολίδας Δημήτρη Σχοινοχωρίτη, ενώ συμμετείχαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιωάννης Μαλτέζος και ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού Ιωάννης Ματζούνης.
Στην έναρξη της συνάντησης παρευρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος τόνισε στο λόγο του ότι η Περιφέρεια στηρίζει τον πρωτογενή τομέα σε όλους τους τομείς, γεωργική παραγωγή, κτηνοτροφία, αλιεία, ενώ ζήτησε να ερευνηθούν σε βάθος όλα τα ζητήματα που υπάρχουν και να υπάρξει εισήγηση με σχετικές προτάσεις.

Στη συνέχεια της σύσκεψης συζητήθηκαν και αναλύθηκαν διεξοδικά όλα τα θέματα που αφορούν το ΓΟΕΒ Αργοναυπλίας, το αντλιοστάσιο Ανάβαλου καθώς και τα ζητήματα των δεκατεσσάρων ΤΟΕΒ της Αργολίδας, όπως θέματα επισκευών αντλιοστασίων, λειτουργίας αρδευτικών δικτύων, οικονομική κατάσταση, οφειλές προς ΓΟΕΒ κλπ.

Επίσης συζητήθηκαν οι άμεσες ενέργειες που πρέπει να υλοποιηθούν για να καταστούν τα δίκτυα λειτουργικά, ενόψει και της επερχόμενης καλλιεργητικής περιόδου, ενώ εξετάστηκαν και ζητήματα υφιστάμενων μελετών για την υλοποίηση εγγειοβελτιωτικών έργων καθώς και η ωρίμανση και αδειοδότηση αυτών, προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις χρηματοδότησης.
Στη συνάντηση παρόντες ήταν ακόμα η πρόεδρος του ΓΟΕΒ, οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ και υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΑΟΚ Αργολίδας καθώς και η Δ/ντρια των τεχνικών υπηρεσιών ΠΕ Αργολίδας.

Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα με τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας Εμμανουήλ Σκαντζό, επισκέφθηκαν το αρδευτικό έργο του έλους της Κανδήλας, συνοδευόμενοι από υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου να διαπιστώσουν τυχόν προβλήματα λειτουργίας του εγγειοβελτιωτικού έργου. Τέθηκε το ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας των ιδιοκτησιών, ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται πλησίον του φυσικού σχηματισμού με μορφή αγωγού (καταβόθρα), καθώς και η διευθέτηση της κατανομής του νερού, προκειμένου να εξασφαλιστεί ικανή ποσότητα αρδευτικού νερού προς άρδευση της Κοινότητας Δάρα με ταυτόχρονη αύξηση του εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα. Τέλος συζητήθηκε, αξιολογώντας τα δεδομένα λειτουργίας του αρδευτικού δικτύου, η δυνατότητα κατασκευής μικρής λιμνοδεξαμενής, ώστε να αξιοποιηθεί η περίσσια του νερού προς παραγωγή ενέργειας με μικρό υδροηλεκτρικό έργο. Στην παραπάνω αυτοψία έδωσαν το παρόν μέλη του συμβουλίου ΤΟΕΒ Κανδήλας και πρόεδροι Κοινοτήτων.

Γραφείο Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ