ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Αργολίδα: Πως δρούσε η συμμορία των Ρομά που έβγαλε 1εκατ. ευρώ από 200 απάτες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:23:00 μ.μ. | | | | |
Αστυνομία
Με ευρείας κλίμακας επιχείρηση που οργανώθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Αγρινίου και εκτελέστηκε σε Αττική, Αργολίδα, Κορινθία και Αρκαδία, με τη συμμετοχή της Ο.Π.Κ.Ε., της Ασφαλείας Αττικής και τοπικών υπηρεσιών, εξαρθρώθηκαν δυο εγκληματικές οργανώσεις που εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες είτε με «μαϊμού» αγγελίες ή τάζοντας επιδόματα!


Συνελήφθησαν επτά Έλληνες Ρομά μέλη και των δυο οργανώσεων, ενώ αναζητούνται άλλα έξι. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν 44 άτομα που νομιμοποιούσαν μέσα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους τα «μαύρα» έσοδα. Οι δυο σπείρες δρούσαν τουλάχιστον από τον περασμένο Αύγουστο και η μια από αυτές σε όλη την Ελλάδα, όπου είχε διαπράξει 96 απάτες με λεία 517.713 ευρώ!
Τα μέλη της επικοινωνούσαν με πολίτες που είχαν αναρτήσει σε ιστοσελίδες αγγελίες για την πώληση οχημάτων, κυνηγετικών όπλων και άλλων αντικειμένων, τους ζητούσαν τους αριθμούς των τραπεζικών λογαριασμών και καρτών τους, το IBAN και τον εξαψήφιο κωδικό του προσωρινού Password (OTP) και αποκτούσαν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους, από τους οποίους μετέφεραν χρηματικά ποσά στους λογαριασμούς των συνεργών τους.

 Μάλιστα, στις τηλεφωνικές συνδέσεις που άλλαζαν συνεχώς, χρησιμοποιούσαν ακόμη και προγράμματα... αλλαγής φωνής, μετατρέποντας τις σε γυναικείες!
Από την δεύτερη εγκληματική οργάνωση, συνελήφθη ένας άνδρας και ταυτοποιήθηκαν άλλοι τρεις. Όπως προέκυψε, είχαν διαπράξει 99 απάτες σε όλη τη χώρα και είχαν αποκομίσει περίπου 440.000 ευρώ, παριστάνοντας τους λογιστές! 

Οι δράστες προσέγγιζαν υπαλλήλους επιχειρήσεων ή καταστημάτων και με το πρόσχημα χορήγησης επιδόματος τους ζητούσαν τα τραπεζικά τους στοιχεία, αποκτώντας έτσι πρόσβαση στους λογαριασμούς τους από τους οποίους μετέφεραν διάφορα χρηματικά ποσά. Και αυτοί αλλοίωναν τα χαρακτηριστικά της φωνής τους και άλλαζαν τακτικά τηλεφωνικές συνδέσεις.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια και έξω από αυτά, καθώς και στα οχήματα των δραστών κατασχέθηκαν εννέα οχήματα, 7.500 ευρώ, πλήθος κινητών, tablet, καρτών SIM και πακέτα συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας. 

Οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν έχουν διαπράξει και άλλες παρόμοιες απάτες, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτες κατ΄ εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κατά περίπτωση.

*Στις φωτογραφίες τα οχήματα των δραστών που κατασχέθηκαν
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ