ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Νηπιαγωγείου Ναυπλίου: Αλληλεγγύη σε κάθε προσφυγόπουλο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:47:00 π.μ. | | | |
Πρόσφυγες Ουκρανία
Με αφορμή τη φοίτηση στο σχολείο μας ενός μικρού προσφυγόπουλου από την Ουκρανία, ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Ναυπλίου, θα θέλαμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε πρόσφυγα, που αναγκάζεται να εγκαταλείψει την πατρίδα του, στα ξεριζωμένα παιδιά που φτάνουν καθημερινά στη χώρα μας, και σε αυτά που βρίσκονται ήδη στην πόλη μας.


Στα παιδιά που αναγκάστηκαν να φύγουν από τον τόπο τους, και να αναζητήσουν μια ασφαλέστερη ζωή, με ή χωρίς τους γονείς τους, εμείς υψώνουμε τείχος προστασίας.

Νιώθουμε την ίδια ανησυχία, την ίδια οργή απέναντι στις πολεμικές επεμβάσεις, με όποιο πρόσχημα και αν γίνονται, γιατί γεννούν μόνο φτώχεια και εξαθλίωση. Δεν παίρνουμε το μέρος κανενός. Είμαστε ξεκάθαρα με τους λαούς που υποφέρουν. Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι λαοί όλου του κόσμου δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους! Όποιος και αν κάνει τον πόλεμο οι λαοί πάντα βγαίνουν χαμένοι.

Δίνουμε το χέρι μας σε όλους τους ξεριζωμένους, είτε έρχονται από την Ουκρανία είτε τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, ή όποια άλλη χώρα ζει τη φρίκη του πολέμου.

Τα παιδιά του πολέμου μάς χρειάζονται. Μπορούμε να τα βοηθήσουμε. Γιατί εμείς σαν γονείς μπορούμε να είμαστε γονείς όλων των παιδιών του κόσμου. Και έχουμε χρέος να αγκαλιάσουμε τα προσφυγόπουλα, να τα υποδεχθούμε στα σχολεία, να τους εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας, να διεκδικήσουμε τη λήψη μέτρων ένταξής τους σε όλες τις δομές εκπαίδευσης.

Το όνειρο κάθε παιδιού είναι η ΕΙΡΗΝΗ… και γι’ αυτήν αγωνιζόμαστε.

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Ναυπλίου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ