ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Εορτασμός της 200ης επετείου της Α΄Εθνοσυνέλευσης στη Νέα Επίδαυρο 19 & 20 Μαρτίου (πρόγραμμα)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:12:00 π.μ. | |
Επίδαυρος
Εξήντα πληρεξούσιοι.
Από το Σούλι και τη Θεσσαλονίκη , μέχρι την Κάσο και τα Ψαρά!
Από τη Σκόπελο και το Πήλιο έως τη Ρούμελη και το Μοριά!

Μέσα από πρωτόγνωρες για την εποχή δημοκρατικές συνελεύσεις, μαζεύτηκαν στον ιερό τόπο της Νέας Επιδαύρου για να συστήσουν κράτος!

Αυτοί οι εξήντα ηρωικοί Έλληνες και πλήθος ‘’παρατηρητών’’, ύψωσαν την κοινή της Ελλάδας σημαία και όρισαν το κράτος, απαιτώντας ουσιαστικά από τον υπόλοιπο κόσμο να σεβαστεί την απόφασή τους.

Σημεία της Ιστορίας γυρνούν στο μυαλό μας σε κάθε γενιά με διαφορετικούς πρωταγωνιστές αλλά με τα ίδια θύματα! Τους πονεμένους αυτού του κόσμου!

Εδώ λοιπόν, στη Νέα Επίδαυρο, σας προσκαλούμε, ο Δήμος Επιδαύρου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Βουλή των Ελλήνων για να τιμήσουμε την ιστορία μας μέσα από δράσεις που φέρνουν στο νου τη συνεργασία, τη σύμπνοια και την κοινή πορεία.

Από τις 19 έως τις 27 Μαρτίου 2022 η καρδιά της Ελλάδας θα χτυπά εκεί όπου ξεκίνησε, στη Νέα Επίδαυρο, με πλήθος εκδηλώσεων υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Σάββατο 19 έως Κυριακή 27 Μαρτίου στο χώρο της Μόνιμης Έκθεσης του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων δεκατέσσερις σύγχρονοι εικαστικοί θα μας ξεναγήσουν στην έκθεση ‘’Περί Μόνου του Κοινού της Ελλάδος Συμφέροντος’’ με την επιμέλεια της κ. Αμαλίας Παπαϊωάννου -Δρ.Ιστορίας της Τέχνης και του κ. Ευάγγελου Λιούγκα-Εικαστικού.

Σάββατο 19 Μαρτίου στις 19.00 υπογραφή πρωτοκόλλου επανασύνδεσης ιστορικών επαρχιών που απέστειλαν παραστάτες, από τους δημάρχους των σύγχρονων δήμων. Συνεδρίαση των τριάντα έξι δημάρχων με θέμα ‘’Η επικαιροποίηση της ανάγκης της πολιτικής ελευθερίας και της ανάδειξής της ως θεμελιώδη αξία στη ζωή μας’’. Θα ακολουθήσει ομιλία από τον κ. Γεώργιο Κόνδη -Κοινωνιολόγο, Σχολή Καλών Τεχνών Πανεπιστημίου Πελ/νήσου με θέμα « Η Α΄ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου και η διαχρονική της σημασία»

Κυριακή 20 Μαρτίου επετειακές εκδηλώσεις 200 ετών από την Α’ Εθνοσυνέλευση, παρουσία της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Σάββατο 26 Μαρτίου στις 19.00 «Αναγνώσεις του Συντάγματος 1821» ερευνητική performance από το Πανεπιστήμιο Πελ/νήσου με την επιμέλεια της κ. Αγγελικής Σπυροπούλου -Καθηγήτριας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών και στις 20.00 ομιλία του γεωπολιτικού επιστήμονα κ .Γεωργίου Πραχαλιά -Τακτικού Μέλους της Εταιρείας Πελοποννησιακών Σπουδών με θέμα «Διακόσια χρόνια από την Α’ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου»

Σας περιμένουμε προκειμένου να αποδώσουμε την οφειλόμενη τιμή στους προγόνους μας, τηρώντας φυσικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΧΡΟΝΗΣ

 

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ