ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Δημήτρης Παπαδημόπουλος: Να τιμήσουμε ενωτικά τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση του Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:23:00 π.μ. | |
Δημήτρης Παπαδημόπουλος
Το 2022 συμπληρώνονται 200 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης μας από τον Οθωμανικό ζυγό. Με κάποια καθυστέρηση ανακοινώθηκε ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων. Το θέμα δεν χωράει μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις. Η επέτειος ενώνει. 

Είναι ευκαιρία για προβληματισμό πάνω στην εξέλιξη της περιοχής μας μέσα σε αυτά τα 200 χρόνια. Έτσι θα εντοπίσουμε όλες τις ποιοτικές ιδιαιτερότητες που κρύβει ο τόπος μας, ώστε να τις αξιοποιήσουμε με βιώσιμο και αειφόρο τρόπο. Η ειδοποιός διαφορά του Ναυπλίου είναι η ιστορία του.

Η γνώση της τοπικής ιστορίας δεν πρέπει να είναι προνόμιο μιας μικρής ελίτ. Πρέπει να είναι κατάκτηση όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων. Πριν από λίγες ημέρες είδαμε μια αξιέπαινη πρωτοβουλία από το 4ο Δημοτικό Σχολείο με την πλακέτα στο εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων. Τόσο απλό, αλλά και τόσο ξεχασμένο από τον Δήμο (συμπολίτευση και αντιπολίτευση). Τόσο πιο φθηνό σε κόστος αυτής της σεμνής πράξης, από τις ημερίδες με το μεγάλο κόστος φιλοξενίας προσκεκλημένων. Τόσο αναγκαίο για να τονισθεί σε μια νέα συνοικία, η διαδρομή της μέσα στην ιστορία. Τόσο απαραίτητο για τη μνήμη του Γέρου του Μοριά, για τον οποίο δεν βρέθηκαν καλεσμένοι για μια ημερίδα στην διάρκεια της επετείου των 200 χρόνων.

Χωρίς αποκλεισμούς, ενωτικά, πρέπει να αξιοποιήσουμε όλες τις αξιόλογες πνευματικές δυνάμεις του τόπου για την ανάδειξη αυτού του κορυφαίου γεγονότος. Το Ναύπλιο και όλα τα χωριά του Δήμου μας έχουν μια ιστορική παρουσία. Η επέτειος των 200 ετών από την απελευθέρωση της πόλης μας, ας αποτελέσει ευκαιρία να διερευνήσουμε και να αναδείξουμε την ιστορία τους.

Δημήτρης Παπαδημόπουλος
Πρόεδρος οδοντιατρικού συλλόγου Αργολίδας, π. δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ναυπλιέων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ